Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Parengtas planas, kaip pagerinti kelius į Klaipėdos uostą

Siekiant gerinti Klaipėdos uosto veikos sąlygas, numatoma plėsti ir modernizuoti miesto gatves bei geležinkelius link uosto.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susisiekimo ministerija skelbia parengusi planą, kaip pagerinti gatvių pralaidumą, sumažinti spūstis, triukšmą ir oro taršą, padidinti eismo saugumą.

„Tai suteiks privalumų ir Klaipėdos miesto gyventojams – numatoma rekonstruoti nemažai gatvių, pertvarkyti pavojingas sankryžas, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, gerinti eismo saugą“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Būsima pertvarka apima pietinę Klaipėdos dalį – teritoriją tarp Kalnupės, Minijos, Senosios Smiltelės, Marių gatvių ir Kuršių marių, iš viso 110 hektarų.

Čia numatoma rekonstruoti pavojingas sankryžas, pertvarkant jas į žiedines ar dviejų lygių, dalį gatvių praplatinti, įrengti ar atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takus, pastatyti triukšmo slopinimo sieneles. Be to, numatoma nutiesti naujų geležinkelių uosto krovos įmonėse ir į jas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius