-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min publikacijos – kreipimasis į prokurorus dėl „Lietuvos geležinkelių“

Konservatorius Seimo narys Arvydas Anušauskas kreipiasi į teisėsaugą dėl 15min paviešintų duomenų, susijusių su stambių „Lietuvos geležinkelių“ traukinių pirkimo sandoriu.
 Geležinkelių infrastruktūra
Geležinkelių infrastruktūra / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tokių veiksmų A.Anušauskas ėmėsi perskaitęs 15min ir Čekijos tiriamosios žurnalistikos centro Investigace.cz tyrimą apie čekiškų traukinių EJ575 įsigijimą lydėjusius sandorius.

Paaiškėjo, kad iš viso 13 traukinių už 111 mln. eurų „Lietuvos geležinkeliams“ pardavusi Čekijos įmonė „Škoda Vagonka“ dar 1,8 mln. eurų sumokėjo su verslininku Juozu Širvinsku susijusiai Jungtinės Karalystės įmonei „Railway Baltica“. J.Širvinsko ir „Railway Baltica“ ryšius su „Lietuvos geležinkeliais“ šiuo metu narsto Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

„Neatmetama galimybė, kad dalis šių pinigų galėjo nusėsti atsakingų (ar buvusių „atsakingų“) „Lietuvos geležinkelių“ asmenų kišenėse. Gal toks tyrimas ir vyksta, aš nežinau. Todėl parašiau generaliniam prokurorui siūlydamas inicijuoti tyrimą dėl galimų korupcinio pobūdžio nusikaltimų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė A.Anušauskas.

VIDEO: Pinigų traukinys: šešėliniai milijonai iš Čekijos

Tuo, kas Stasio Dailydkos eros metu vyko „Lietuvos geležinkeliuose“, rimtai susirūpino ir premjeras Saulius Skvernelis. Jis trečiadienį paskelbė, kad siekia visokeriopo teisėsaugos institucijų ir Viešųjų pirkimų tarnybos įvertinimo dėl „Lietuvos geležinkelių“ veiklos. Atskiro įvertinimo paprašyta ir iš Valstybės saugumo departamento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius