Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos benzinvežių vairuotojai nepaklūsta vyriausybės reikalavimams grįžti į darbą

Streikuojantiems Portugalijos benzinvežių vairuotojams atstovaujanti profsąjunga trečiadienį paragino savo narius boikotuoti vyriausybės nutarimą dėl minimalaus degalų tiekimo, kuriuo siekiama išvengti degalinių rezervuarų ištuštėjimo vasaros atostogų įkarštyje.
Portugalijoje baigėsi tris dienas trukęs benzinvežių vairuotojų streikas
Benzinvežių vairuotojų streikas Portugalijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Benzinvežių ir vilkikų iš kitų ūkio sektorių vairuotojai pirmadienį pradėjo neterminuotą streiką, reikalaudami didinti darbo užmokestį 2021 ir 2022 metais, taip priversdami vyriausybę paskelbti energetikos krizę.

„Niekas nesilaikys nurodymo dėl minimalaus tiekimo – vilkikų vairuotojai nedarys nieko“, – žurnalistams pareiškė profsąjungos atstovas Pedro Pardalis Henriquesas.

„Liepti šiems žmonėms grįžti į darbą grasinant suėmimu reiškia sukelti pavojų šaliai, nes jie nėra nusikaltėliai“, – pridūrė profsąjungos atstovas.

Portugalijos socialistų vyriausybė nurodė vairuotojams pristatyti bent dalį įprasto krovinių skaičiaus, kad būtų galima reaguoti į nenumatytas situacijas ir išvengti degalų trūkumo tokiose svarbiausiose vietose kaip Lisabonos oro uostas ir populiarus atostogų kurortas Algarvė.

Energetikos ministras Joao Pedro Matos Fernandesas pranešė, kad prieš vairuotojus, nevykdančius šio nurodymo, jau pradėti teisiniai procesai.

Tuos benzinvežius, kurie gabena degalus, lydi policija, o vyriausybė sutelkė apie 500 saugumo pajėgų narių, kurie galėtų pakeistų streikuojančius streikuotojus ir vairuoti vilkikus.

Nepaisant trūkumų, energetikos ministras teigė, kad apie du trečdaliai iš maždaug 3 tūkst. šalies degalinių šiuo metu veikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius