Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradeda kursuoti traukiniai iš Vilniaus į Daugpilį

Nuo ateinančio šeštadienio „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai pradeda kursuoti nauju maršrutu. Per 2 val. 30 min. truksiančią kelionę keleiviai iš Vilniaus savaitgaliais galės pasiekti antrą didžiausią Latvijos miestą – Daugpilį, skelbiama pranešime. 
 Geležinkelių infrastruktūra
Geležinkelių infrastruktūra / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Tai – jau antrasis tarptautinis traukinių maršrutas iš Lietuvos šiemet. Džiaugiamės galintys keleiviams pasiūlyti naujas kelionių kryptis ir patogų susisiekimą traukiniais su kaimyninėmis valstybėmis“, – pranešime pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Pasak L. Baužio, kelionė traukiniu į Daugpilį keleiviams bus patraukli dėl greičio ir komforto.

„Šiuo metu kelionė autobusu iš Vilniaus į Daugpilį trunka 3 val., automobiliu – apie 2 val. 30 min. Tad traukiniu Daugpilį bus galima pasiekti taip pat greitai kaip ir automobiliu, tačiau nereikės vairuoti, o kelionės laiką bus galima skirti poilsiui, skaitymui ar buvimui su šeima“, – teigia L.Baužys.

Iš Daugpilio geležinkelio stoties istorinį miesto centrą ir centrinį miesto turgų pėsčiomis galima pasiekti per 15 min. Traukinių tvarkaraščiai pritaikyti keleiviams, norintiems Daugpilyje praleisti dieną arba savaitgalį – atvykti galima rytą, o išvažiuoti atgal – popiet.

Traukiniai Vilnius-Daugpilis kursuos savaitgaliais. Jie vyks pro Pabradę, Švenčionėlius, Ignaliną, Dūkštą, Visaginą. Jie stos įprastose stotyse kaip ir maršruto Vilnius-Turmantas traukiniai, tad į Daugpilį vykti galės ne tik sostinės gyventojai. Patogiuose į Daugpilį vyksiančiuose traukiniuose bus galima keliauti su augintiniais, vežtis didesnį bagažą.

Kelionė į Daugpilį vykstantiems iš Vilniaus kainuos 9 eurus, iš Ignalinos – 5,60 eurų, o iš Visagino – 4 eurus. Du kartus per dieną važiuosiantys traukiniai šeštadieniais ir sekmadieniais iš Vilniaus geležinkelio stoties išvyks 5 val. 42 min. ir 11 val. 45 min. Iš Daugpilio geležinkelio stoties – 9 val. ir 15.44 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius