Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija gali priversti grįžti į darbą streikuojančius geležinkelininkus

Prancūzija gali įsakyti streikuojantiems geležinkelininkams grįžti į darbą, penktadienį pareiškė susisiekimo ministras Alainas Vidalies, likus kelioms valandoms iki Europos futbolo čempionato pirmųjų rungtynių.
Traukinys Prancūzijoje
Traukinys Prancūzijoje / „Scanpix“ nuotr.

A.Vidalies sakė radijui „Europe 1“, kad vyriausybė panaudos „visas prieinamas priemones“, siekdama užtikrinti, kad futbolo aistruoliai pasiektų Prancūzijos stadionus, kuriuose vyks „Euro 2016“ rungtynės.

„Jeigu mums rytoj reikės įsakyti (vairuoti traukinius), mes tai padarysime“, – pabrėžė jis.

Ministras taip pat atmetė galimybę surengti naujas derybas su jau dešimt dienų streikuojančiais darbininkais ir įspėjo, kad valdžia „netoleruos veiksmų, keliančių grėsmę didelei šventei“.

„Streikas nebeturi jokios prasmės“, – pridūrė jis.

Europos futbolo čempionatas prasideda penktadienį 19 val. Grinvičo laiku. Pirmosios rungtynės, kuriose susitiks Prancūzijos ir Rumunijos futbolo rinktinės, vyks nacionaliniame stadione („Stade de France“) Paryžiaus šiauriniame priemiestyje.

Pasak A. Vidalies, valstybės valdoma geležinkelių operatorė SNCF parūpins specialiuosius traukinius iš Paryžiaus centro, kad sirgaliai, nepaisant streiko, galėtų pasiekti stadioną.

„Mes užtikrinsime transportą“, – patikino jis.

Tuo tarpu Paryžiaus merė Anne Hidalgo paskelbė, kad per kelias pastarąsias dienas dėl komunalininkų streiko sostinėje susikaupusios šiukšlės bus išvežtos.

Profsąjungoms prieš kelias dienas pradėjus blokuoti atliekų deginimo gamyklas ir prie streikuotojų prisijungus šiukšliavežių vairuotojams, Paryžiaus gatvėse ėmė kauptis šiukšlių krūvos, kurių nuotraukos atsidūrė pirmuosiuose laikraščių puslapiuose.

„Visos šiukšlės bus surinktos“, – pareiškė merė televizijos kanalui BFMTV ir pridūrė, kad į miesto gatves išvažiuos dešimtys papildomų šiukšliavežių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius