Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje dėl streiko atšaukta 90 proc. greitųjų traukinių penktadienio reisų

Prancūzijos geležinkelių operatorė SNCF ketvirtadienį paskelbė, jog dėl streiko prieš vyriausybės pensijų sistemos reformas atšaukė 90 proc. penktadienį planuotų greitųjų traukinių TGV ir 70 proc. regioninių traukinių reisų.
Streikuojantys Prancūzijos geležinkeliečiai
Streikuojantys Prancūzijos geležinkeliečiai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pasak SNCF, antrąją didžiausio per daugelį metų šalies transporto sektoriaus streiko dieną paslaugų teikimas „tebebus smarkiai sutrikęs“. Taip pat „smarkiai sutriks“ traukinių eismas tarptautiniais maršrutais, įskaitant į Londoną važinėjančių traukinių „Eurostar“ ir į Belgiją kursuojančių traukinių „Thalys“ eismą.

Paryžiuje, kur ketvirtadienį įprastu režimu dirbo tik dvi iš 16 metropoliteno linijų, viešojo transporto darbuotojai nubalsavo už pasiūlymą pratęsti streiką iki pirmadienio.

Tuo tarpu Prancūzijos civilinės aviacijos administracija oro bendrovėms nurodė atšaukti 20 proc. penktadienį numatytų skrydžių į Paryžiaus, Bovė, Liono, Marselio, Tulūzos ir Bordo oro uostus ir iš jų.

Streikuojantys transporto sektoriaus darbuotojai, skrydžių kontrolieriai, mokytojai, ugniagesiai, teisininkai ir kitų profesijų atstovai baiminasi, kad, vyriausybei įgyvendinus savo pasiūlymą panaikinti 42 specialiąsias pensijų schemas ir jas pakeisti vienu pensijų planu, jiems teks dirbti ilgiau arba jie gaus mažesnes pensijas.

Dėl prognozuoto didžiausio per daugelį metų chaoso transporto sistemoje daug darbuotojų ketvirtadienį dirbo iš namų. Turėjusieji vykti į darbą rinkosi kelionę automobiliu, dviračiu, elektriniu paspirtuku arba pėsčiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius