-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rail Baltica“ geležinkelio tiltą ir stoties kompleksą Rygoje statys „Besix ReRe Group“

„Rail Baltica“ projekte numatytą geležinkelio tiltą, sankasą bei centrinės stoties kompleksą Rygoje statys statybos įmonių asociacija „Besix ReRe Group“, naujienų agentūrai LETA pranešė „Eiropas Dzelzcela linijas“, kuri yra „Rail Baltica“ projektą įgyvendinančios Baltijos šalių bendrosios įmonės „RB Rail“ akcininkė, atstovas.
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įmonių asociaciją „Besix ReRe Group“ sudaro Belgijos bendrovė „Besix“ ir Latvijos bendrovė „ReRe Buve“. Pranešama, kad bendra projekto kaina sieks 430,5 mln. eurų.

„Eiropas Dzelzcela linijas“ pranešė, kad buvo organizuotas tarptautinis konkursas dėl „Rail Baltica“ geležinkelio tilto, sankasos ir centrinės stoties komplekso statybos Rygoje, o „Besix ReRe Group“ buvo pripažinta konkurso nugalėtoja, pasiūliusi pastatyti kompleksą už 430 538 203 eurų be pridėtinės vertės mokesčio.

Pasak „Eiropas Dzelzcela Linijas“, sutartis su „Besix ReRe Group“ apima komplekso projektavimo ir statybos darbus.

81–85 proc. lėšų projektui skirs Europos Sąjunga, o likusi suma bus skirta iš Latvijos valstybės biudžeto. ES paramą gaus transporto ministerija, kuri ir prižiūrės projekto įgyvendinimą.

Projektas bus įgyvendintas keliais etapais.

Įgyvendinant projektą „Rail Baltica“, Rygos centre bus pastatytas modernus daugiarūšio transporto mazgas, kuris padidins judumą, saugumą ir prieinamumą, taip pat suteiks Rygai naujų elementų, vizualiai ir funkcionaliai sujungdamas miesto dalis, kurios šiuo metu yra atskirtos geležinkelio sankasa. Naujuoju geležinkelio tiltu per Dauguvą taip pat galės naudotis pėstieji ir dviratininkai.

Projektas bus pristatytas transporto ministerijoje birželio 11 dieną. Pristatyme dalyvaus transporto ministras Talis Linkaits (Naujoji konservatorių partija), „Eiropas Dzelzcela Linijas“ valdybos narys Kaspars Vingris bei Plėtros ir ryšių departamento direktorius Agnis Driksna, „RB Rail“ direktorius Timo Riihimaki, „Latvijas Dzelzcels“ stebėtojų tarybos pirmininkas Janis Lange, Rygos miesto tarybos atstovė Ilze Purmale, „ReRe Grupa“ vadovas Guntis Aboltins-Abolins ir „Besix“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius