-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengdamasi „Brexit“, „easyJet“ įsteigs naują įmonę Austrijoje

Didžiosios Britanijos oro vežėja „easyJet“ Austrijoje pateikė prašymą išduoti naują oro vežėjo pažymėjimą, kad skrydžius Europos Sąjungoje (ES) galėtų vykdyti ir po „Brexit“.
„easyJet“
„easyJet“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis prašymas „easyJet“ leis įsteigti naują oro bendrovę „easyJet Europe“, kurios būstinė įsikurs Vienoje ir kuri „easyJet“ leis skrydžius tarp įvairių Europos šalių ir jų viduje vykdyti ir po to, kai Jungtinė Karalystė pasitrauks iš ES“, pareiškė pigių skrydžių įmonė.

„easyJet“ pažymėjo, kad dėl tokio sprendimo Austrijoje bus sukurta naujų darbo vietų. Taip pat bus išsaugotos Jungtinėje Karalystėje sukurtos darbo vietos.

„Nors naujoji struktūra „easyJet“ leis apsaugoti visas dabartines skraidymo Europoje teises, „easyJet“ ir toliau ragins Jungtinę Karalystę ir ES sudaryti tokį aviacijos susitarimą, pagal kurį bent būtų sudaryta galimybė skraidyti tarp Jungtinės Karalystės ir ES“, – nurodoma oro vežėjos pranešime.

Didžiajai Britanijai prieš metus surengtame referendume pritarus pasitraukimui iš ES, „easyJet“, ilgai nedelsdama, pateikė prašymą dėl Europos Sąjungos licencijos, kad galėtų ir toliau vykdyti skrydžius bloke.

Per pastaruosius du dešimtmečius, veikiant bendro Europos dangaus sistemai, pagal kurią buvo panaikinti ES oro bendrovėms taikyti prekybos apribojimai, Didžiosios Britanijos oro transporto sektorius pastebimai išaugo.

Tačiau, jeigu britų derybininkams nepavyks išsiderėti lengvatinių sąlygų, Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES, šalies oro bendrovės gali prarasti šioje sistemoje turimą statusą ir su juo susijusias teises, o tai reiškia, kad jos nebegalės, pavyzdžiui, laisvai nustatyti lėktuvų bilietų kainų ar be išankstinio leidimo Europoje pradėti vykdyti skrydžius nauju maršrutu.

Iš Jungtinės Karalystės išvykstantiems ar į šalį atvykstantiems keleiviams bus taikomi nauji mokesčiai, o britų oro bendrovėms bus sunkiau vystyti naujus maršrutus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius