Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rugsėjo 28-ąją „Ryanair“ pilotai streikuos penkiose Europos šalyse: gali paveikti skrydžius iš Lietuvos

Pigių skrydžių kompanijos „Ryanair“ pilotai ketina streikuoti penkiose Europos šalyse tą pačią dieną. Belgijos „L'Echo“ skelbia, kad tai planuoja daryti Belgijos, Ispanijos, Italijos, Nyderlandų ir Portugalijos pilotai, taigi streikas gali paveikti skrydžius į šias šalis ir atgal. Tądien „Ryanair“ į Italiją ir Ispaniją skrenda ir iš Vilniau bei Kauno.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Ryanair Streikas

„Ryanair“ iš Lietuvos skrenda kai kuriomis iš šių krypčių. Pavyzdžiui, rugsėjo 28 dieną numatyti reisai iš Vilniaus į Milaną ir Madridą, iš Kauno „Ryanair“ tądien numatytas reisas į Barseloną.

Kaip skelbia belgų leidinys, diskusija dėl streiko vyksta jau kelias savaites. Anksčiau pilotų profsąjunga skelbė, kad tai gali būti didžiausias „Ryanair“ istorijoje darbuotojų streikas.

„Jeigu rugsėjo 28 dieną įvyks dar vienas beprasmis pilotų streikas, tai, kaip įvyko Vokietijoje, „Ryanair“ iš anksto informuos klientus dėl nedidelio reisų skaičiaus atšaukimo“, – leidinys cituoja „Ryanair“ rinkodaros vadovą Kenny Jacobsą.

Primename, kad rugsėjo 12 dieną aviakompanija atšaukė 150 iš 400 reisų į ir iš Vokietijos, nes pilotai paskelbė streiką. Per dieną „Ryanair“ vykdo apie 2,5 tūkstančio reisų.

Su Italija jau susitarė

„Ryanair“ penktadienį paskelbė pasiekusi susitarimą su įgulos nariais Italijoje, pagal kurį jų darbo sutartys bus sudaromos pagal Italijos įstatymus.

Pranešime spaudai „Ryanair“ paskelbė, kad principiniai susitarimai ketvirtadienį Romoje buvo pasirašyti su Italijos profsąjungomis FIT-CISL, ANPAC ir ANPAV.

Ketvirtadienį Italijos įgulos nariai, kartu su kolegomis Belgijoje, Nyderlanduose, Ispanijoje ir Portugalijoje, paskelbė rugsėjo 28 dieną surengsiančios, kaip manoma, didžiausią darbuotojų streiką „Ryanair“ istorijoje.

Tačiau „Ryanair“ pasiekus susitarimą, kuris trijų metų laikotarpiui įsigalios spalio 1 dieną, su Italijos įgulos nariais, italų dalyvavimas streike šiuo metu nėra aiškus, o profsąjungų lyderiai vykdo konsultacijas dėl tolesnių veiksmų.

Pasak profsąjungų, „Ryanair“ sutiko patenkinti vieną iš pagrindinių darbuotojų sąlygų – kad jų darbo sutartys būtų sudaromos pagal Italijos, o ne Airijos įstatymus.

„Šis susitarimas yra dar vienas įrodymas, kad „Ryanair“ atlieka rimtą progresą pasiekiant susitarimus su mūsų žmonėmis ir jų profsąjungomis įvairiose Europos Sąjungos (ES) šalyse“, – sakė „Ryanair“ personalo vadovas Eddie Wilsonas.

„Ryanair“ taip pat pasiekė susitarimus su įgulos nariais Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje, tačiau kitose valstybėse derybos yra kupinos sunkimų.

Trečiadienį streikavo „Ryanair“ pilotai Vokietijoje, dėl ko buvo atšaukta 150 skrydžių.

Nors oro bendrovė, per metus skraidinanti apie 130 mln. keleivių, pirmą kartą savo istorijoje pripažįsta jos pilotams ir įgulų nariams atstovaujančias profsąjungas įvairiose Europos šalyse, „Ryanair“ darbuotojai nepatenkinti, jog oro vežėja neskuba didinti darbo užmokesčio ar gerinti darbo sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius