Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 09 06

Rusiškai kalbantys pavežėjai Lietuvos gatvėse: dėl jų brandinami sprendimai kursto aistras

Vilnietį atsargos karininką Darių Antanaitį erzina sostinės gatvėmis zujantys pavežėjai iš Vidurio Azijos, bendraujantys išskirtinai rusų kalba. „Jie net nebando išmokti ar pasakyti lietuviškai bent kelis žodžius, iš principo su visais bendrauja išskirtinai rusiškai. Neatsakau nieko arba iš principo kalbu lietuviškai“, – sako Darius.

Tokių rinkėjų kaip Darius lūkesčius girdintys politikai jau ruošia įstatymo pataisas, žadėdami ginti „lietuvio konstitucinę teisę viešąsias paslaugas gauti lietuvių kalba“, o pavežėjai ima griežtinti reikalavimus vairuotojams.

Tačiau žmogaus teisių gynėjai ragina neįsijausti – jie įspėja susilaikyti nuo diskriminacijos kalbos pagrindu, dėl to suteikiant prastesnes darbo sąlygas, o keleiviams parodyti daugiau empatijos atvykėliams.

Tūkstančiai atvykėlių

Neoficialiais skaičiavimais, Vilniaus gatvėmis gali važinėti keli tūkstančiai vairuotojų iš trečiųjų šalių, daugiausia – Vidurio Azijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius