Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija, Bahreinas panaikino „Qatar Airways“ veiklos licencijas

Saudo Arabija ir Bahreinas antradienį panaikino „Qatar Airways“ veiklos licencijas ir Kataro oro bendrovei liepė per 48 valandas uždaryti savo biurus, pranešė valstybinė žiniasklaida.
„Qatar Airways“
„Qatar Airways“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„... civilinės aviacijos institucija nusprendė panaikinti visas „Qatar Airways“ išduotas licencijas ir per 48 valandas uždaryti visus karalystėje veikiančius įmonės biurus“, – nurodoma oficialiame Saudo Arabijos pranešime, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra SPA.

Panašų valdžios pareiškimą paskelbė ir Bahreino naujienų agentūra BNA. Jame nurodoma, kad „visi keleiviai, įsigiję bilietus į Katarą arba iš jo, su oro bendrovės biurais per kitas 48 valandas arba vėliau per įmonės svetainę turi susitarti dėl pinigų grąžinimo“.

Penkios arabų šalys – Saudo Arabija, JAE, Egiptas, Bahreinas ir Jemenas – pirmadienį paskelbė apie sprendimą nutraukti diplomatinius santykius su Kataru, kuris, kaip jos įtaria, remia ekstremistus.

Netrukus po to „Qatar Airways“ paskelbė stabdanti visus skrydžius į Saudo Arabiją, JAE, Bahreiną ir Egiptą.

Persijos įlankos šalys taip pat liepė jų teritorijoje esantiems Kataro piliečiams per 14 dienų išvykti, o savo piliečiams uždraudė vykti į Katarą.

Saudo Arabija uždarė savo sieną su Kataru –vienintelę emyrato sausumos sieną – ir tokiu būdu blokavo šalies maisto importą bei tam tikrą dalį eksporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius