TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Susisiekimo ministras J.Narkevičius paaiškino, kodėl neieško Uosto direkcijai vadovo

Penktadienį Klaipėdoje lankosi susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius. Su juo susitiko Klaipėdos uosto kompanijų vadovai, ministrui pristatyta uosto veikla bei aktualijos. Uosto direkcijai šiuo metu vadovauja laikinai generalinio direktoriaus pareigas einantis asmuo. Ministras paaiškino, kodėl ministerija neskelbia konkurso ir neieško naujo vadovo.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / KMTP nuotr.

Be vadovo Uosto direkcija liko pavasarį iš pareigų atleidus generalinį direktorių Arvydą Vaitkų. Jis kandidatavo į Klaipėdos merus, tačiau antrajame ture pralaimėjo Vytautui Grubliauskui. A.Vaitkų, į rinkimus ėjusi su „valstiečiais“, per partiją parėmė ne vienos uosto kompanijos vadovas. Tuometinis ministras Rokas Masiulis įžvelgė interesų konfliktą ir A.Vaitkų atleido.

Šiuo metu A.Vaitkus dėl sugrąžinimo į darbą kovoja teismuose. Spalio viduryje turėtų paaiškėti, ar jo atleidimas buvo teisėtas.

J.Narkevičius sako turėjęs susitikimą su A.Vaitkumi dėl taikos sutarties. Ministras paaiškino, kodėl neskelbiamos naujo vadovo paieškos – laukiama teismo verdikto. Nuo teismo nuosprendžio priklausys tolesnė eiga. Anot ministro, teismas gali nuspręsti grąžinti A.Vaitkų į pareigas, tad skelbti konkurso nesiryžtama.

VIDEO: Susisiekimo ministras J.Narkevičius paaiškino, kodėl neieško Uosto direkcijai vadovo

„Visada darbas efektyvesnis, kai yra pastovumas“, – sakė ministras. Jo teigimu, nepaisant to, jog nėra nuolatinio Uosto direkcijos vadovo, darbai vyksta sklandžiai. Šiuo metu laikinai vadovo pareigas užima Infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Palaiko plėtros planus

Kartu ministras išsakė palaikymą Klaipėdos uosto planams plėstis ir statyti išorinį uostą. Prezidentas Gitanas Nausėda yra išsakęs kitokią nuomonę, suabejodamas tokio uosto būtinumu.

Ministro teigimu, ties šiuo klausimu daug dirbama ir tai pagrindinė šios dienos tematika, ties kuria koncentruojamasi.

„Kalbame apie planą. Turime suvokti, kad jo realizavimas nėra trumpalaikis procesas. Turime koncentruotis, kad planas būtų patvirtintas, kad visi dalyviai galėtų įvykdyti savo veikas. Trumpalaikiu metu koncentruojamės ties pagilinimu Malkų įlankos, ten yra laisvos teritorijos, kur gali būti vykdoma veikla, galima išnaudoti šios dienos uosto rezervus, pagilinant, kad galėtų įplaukti kiti laivai, – kalbėjo ministras. – Pavyzdžiai pasauliniai akivaizdūs, kad stengiamasi plėtoti ne į uosto teritorijos vidų, o į jūrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius