Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 17

Šventės užsienyje: kiek kainuos skrydžiai per Kalėdas ir Naujuosius į 6 Europos sostines?

Nors šventės šiemet išpuls savaitgalį, kai kurie lietuviai jas švęs užsienyje. Tad kiek šiuo metu kainuoja lėktuvo bilietai, kai iki didžiųjų metų švenčių liko vos savaitė? 15min pasidomėjo skrydžių į šešias Europos sostines – Berlyną, Paryžių, Vieną, Varšuvą, Romą ir Londoną – kainomis šventiniu laikotarpiu.
Kalėdos Berlyne
Kalėdos Berlyne / Imago / Scanpix nuotr.

Šįmet kartu su šventėmis lietuviai gaus vos vieną papildomą laisvadienį – antrąją Kalėdų dieną, pirmadienį. Visgi panašu, kad tai neatbaido gyventojų nuo kelionių.

„Nors suaugusiems tai yra darbo dienos, vaikams ir mokytojams – atostogos, ir todėl keliavimo poreikis labai didelis“, – BNS praėjusią savaitę teigė Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žydrė Gavelienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žydrė Gavelienė

Aviacijos ekspertai anksčiau 15min teigė, kad nereikėtų tikėtis, jog per šventes pavyks įsigyti pigių lėktuvų bilietų, net kai jie perkami iš anksto.

„Reikia nusiteikti, kad šventiniu laikotarpiu bilietai yra brangiausi ir čia stebuklų tikėtis tikrai neverta. Aviacijos verslas puikiai žino, kada paklausa yra didžiausia“, – sakė Civilinės aviacijos asociacijos vadovė Orijana Mašalė.

Jei dar nenusipirkote lėktuvo bilieto, tačiau per šventes svajojate kur nors iškeliauti, pažvelkime, kiek šiuo metu kainuoja lėktuvo bilietai į Europos sostines prieš Kalėdas ir Naujuosius metus.

Kokios kainos Kalėdų laikotarpiu?

Ieškant lėktuvo bilietų, atsižvelgėme į kelis svarbius kriterijus – kadangi išvyka labai trumpa, nutarėme, kad kelionė turi trukti ne ilgiau nei 6–8 valandas, būti su ne daugiau nei vienu persėdimu. Per tokią trumpą kelionę, tikėtina, daugelis žmonių išsiverčia su rankiniu bagažu, tad registruoto bagažo į kainą taip pat neįtraukėme. Paiešką atlikome penktadienio rytą. Bilietų ieškojome vienam asmeniui.

Lėktuvo bilietų ieškojome šioms datoms – gruodžio 23–27 ir gruodžio 30–sausio 1 dienoms.

Taigi, atliekant paiešką vienoje populiario skrydžių bilietų platformoje, matyti, kad nuskristi iš Vilniaus į Berlyno Brandenburgo oro uostą ir atgal Kalėdoms vienam asmeniui pigiausiai kainuotų 324 eurus. Tiesa, skrydis nebūtų tiesioginis – reikėtų persėsti Rygos oro uoste. Į priekį kelionė truktų 3,25 val., atgal – tiek pat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius