-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talino oro uostas: ikikrizinei veiklai atkurti prireiks dvejų metų

Talino oro uosto vadovybės vertinimais, ikikrizinės veiklos apimtims pasiekti – keleivių srautui susigrąžinti – prireiks dvejų metų.
Talino oro uostas
Talino oro uostas / postimees.ee nuotr.
Temos: 2 Talinas Oro uostas

„Ypatingosios padėties dėl koronaviruso pandemijos sąlygomis Talino oro uostas aptarnauja krovininius reisus, o keleivinių reisų skaičius sumažintas iki minimumo. Dabar keleiviniai lėktuvai iš Talino skraido tik trim kryptimis – į Frankfurtą prie Maino, Helsinkį ir Minską. Iš viso septyni reisai per savaitę“, – sakė Eero Pargmae.

Jo žodžiais, prognozuoti, kada pagrindinio Estijos oro uosto veikla vėl taps įprastinė, kol kas labai sunku, bet „aišku viena – artimiausi dveji metai bus sunkūs“.

„Ikikriziniam keleivių srautui susigrąžinti gali prireikti dvejų metų“, – pabrėžė jis.

„Mūsų verslo santykiai su aviakompanijomis, skraidinusiomis iš Talino ir į jį – buvo geri. Tačiau oro vežėjų turėjome tik 15. Ir mes, ir jie laukia, kada vėl bus galima siūlyti skrydžius, nelikus dabartinių ribojimų“, – pridūrė E.Pargmae.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį keleivių Talino oro uostas aptarnavo 16 proc. mažiau nei tuo pat metu pernai – 528 tūkst. žmonių. Sausį keleivių padaugėjo 4,1 proc. iki 213 tūkst., vasarį – 8 proc. iki 211,7 tūkst., tuo tarpu kovą jų srautas sunyko 55,3 proc. iki 103,3 tūkstančio.

2019-aisiais pagrindinis Estijos oro uostas fiksavo naują visų laikų keleivių skaičiaus rekordą – 3,26 mln. žmonių, 9 proc. daugiau nei 2018 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius