Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Taxify“ ir „Uber“ jau nuomoja elektrinius paspirtukus: ar jų sulauks Vilnius?

Lietuviams į darbus riedant nuosavais elektriniais paspirtukais, prancūzai jau džiaugiasi, kad gali užsisakyti paspirtuką kaip taksi automobilį. Mat Paryžiuje tiek „Taxify“, tiek „Uber“ su partneriais pradėjo siūlyti išsinuomoti elektrinius paspirtukus. Yra vilties, kad šios bendrovės ateityje tokią paslaugą pasiūlys ir Lietuvoje.
Atšilus orams į miestų gatves išvažiavo elektrinių paspirtukų vairuotojai
„Taxify“ ir „Uber“ jau nuomoja ir elektrinius paspirtukus: ar jų sulauks Vilnius? / Mato Miežonio (15min) nuotr.

Šią savaitę „Taxify“ pradėjo elektrinių paspirtukų nuomą Paryžiuje. Bendrovės atstovai Lietuvoje tikina, kad galvojama ir apie bandomąjį projektą Vilniuje. „Uber“, nuomojanti Paryžiuje savo partnerių „Lime“ paspirtukus, savo konkrečių planų kituose miestuose kol kas neatskleidžia, tačiau bendrovės strategija liudija apie susidomėjimą kitomis nei automobiliai transporto priemonėmis – elektriniais dviračiais, paspirtukais.

Naujovė Paryžiuje

Šią savaitę „Taxify“ pradėjo elektrinių paspirtukų nuomą Paryžiuje. Paspirtukus nauju prekės ženklu „Bolt“ galima bus išsinuomoti per pagrindinę „Taxify“ programėlę. Minutė kainuos 15 euro centų, minimali kelionės kaina – euras, rašo „Business Insider“.

Paspirtukuose bus įmontuota navigacinė sistema, juos atrakinti bus galima nuskenavus QR kodą, esantį ant transporto priemonės. „Taxify“ pranešė, kad kas vakarą surinks paspirtukus ir juos pakraus.

Tokią naujovę pasiūliusi Prancūzija galbūt bus atspirties tašku tokio verslo vystytojams, mat, tarkime, Didžiojoje Britanijoje elektriniai paspirtukai yra nelegalūs.

JAV startuoliai „Bird“ ir „Lame“ gavo nemažai rizikos kapitalo ir užtvindė valstybės gatves nuomojamais elektriniais paspirtukais, o prieš kelis mėnesius nuo Paryžiaus pradėjo ir Europos užkariavimą.

Mato Miežonio (15min) nuotr./Elektrinis paspirtukas
Mato Miežonio (15min) nuotr./Elektrinis paspirtukas

„Taxify“ vadovas Markusas Villigas tikino, kad jo įmonė jau turi pranašumą – 500 tūkst. vartotojų Paryžiuje. Be to, tikino jis, biurokratinių kliūčių nebuvo daug.

„Tam, kad galėtum mieste nuomoti šimtus ar tūkstančius paspirtukų, reikia gerai sutarti su miesto valdžia. Su vietos meru mes diskutavome kelis mėnesius ir dabar miestas su džiaugsmu pasitinka paspirtukus“, – jis sakė leidiniui „Business Insider“.

„Bird“ veiklą Paryžiuje pradėjo rugpjūčio pradžioje, „Lime“ – liepos pabaigoje. Tačiau „Taxify“ tikisi, kad įkalbins konkurentus naudotis „Taxify“ programėle.

„Šiuo metu mums priklauso visi mūsų paspirtukai, tačiau mūsų sistema mums leidžia įtraukti ir kitus paslaugos teikėjus. Galiausiai mes norime žmonėms pasiūlyti tiek keliavimo galimybių, kiek įmanoma“, – sakė „Taxify“ vadovas.

„Uber“, kuri taip pat pradeda siūlyti elektrinius dviračius ir paspirtukus, jau pasirašė partnerystės sutartį su „Lame“.

Gali tikėtis ir Vilnius

„Taxify“ žada paspirtukus pradėti siūlyti ir kituose miestuose. Gali būti, kad tarp jų bus ir Vilnius.

„Mes jau prieš kurį laiką išanalizavome Lietuvos rinką galimai paspirtukų nuomos paslaugai, ir perspektyvos atrodo geros“, – 15min sakė „Taxify“ Lietuvoje vadovas Andrius Pacevičius.

Pasak jo, bandomasis elektrinių paspirtukų nuomos projektas yra tikrai planuojamas ir Lietuvoje, tačiau konkrečių terminų dar nėra.

„Paryžiaus startas mums suteiks naudingų duomenų, kurių pagrindu galėsime plėtoti paslaugą į kitas rinkas. Taip pat reikia atsižvelgti ir į Lietuvos klimatą ir trumpą gero oro tarpą“, – pridūrė A.Pacevičius.

Bendrovės nuotr./Andrius Pacevičius, „Taxify“ vadovas Lietuvoje
Bendrovės nuotr./Andrius Pacevičius, „Taxify“ vadovas Lietuvoje

Tuo metu „Uber“ atstovai – mažiau atviri.

„Mes visą laiką žvalgomės naujų kelių plėstis visame pasaulyje ir siūlyti naujų bei įdomių paslaugų. Pavyzdžiui, dabar mūsų komanda labai aktyviai dirba, kad JUMP paslaugas galėtume pasiūlyti Berlyne ir kad tai įvyktų kuo greičiau. Tikimės, kad naujas kelionių mieste paslaugas vėliau pristatysime ir kituose Europos miestuose“, – 15min sakė „Uber“ atstovai.

JUMP paslaugos yra „Uber“ elektrinių dviračių nuoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius