-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trišalėje taryboje – diskusijos dėl vežėjų atlyginimų

Darbdavių ir tolimųjų reisų vairuotojų atstovams nesutariant dėl atlyginimų koeficientų didinimo, antradienį klausimas bus aptariamas Trišalėje taryboje. 
Vilkikai
Vilkikai / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Pagal mūsų praėjusio mėnesio nutarimą, mes turime išklausyti, kokie rezultatai pasiekti, ir priimti Trišalėje taryboje vienokį ar kitokį sprendimą“, – BNS sakė tarybos pirmininkas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos vykdomasis direktorius Ričardas Sartatavičius.

Savo požiūrį dėl atlyginimų ir dienpinigių tvarkos taip pat pristatys Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

Darbuotojams ir darbdaviams nesutariant dėl atlyginimų, antradienį iš derybų pasitraukė didžioji dalis profsąjungų. Anot jų, sutikti su darbdavių siūlymu neapsimoka, nes šiuo metu galiojantis Darbo kodeksas suteikia daugiau apsaugų ir socialinių garantijų, nei siūlo darbdaviai.

Šiuo metu vairuotojams už darbą užsienio šalyse mokama 1,3 minimalaus atlyginimo ir dienpinigiai. Dėl to jų socialinės garantijos gerokai sumenksta. Vyriausybė yra rekomendavusi koeficientą didinti iki 2. Darbdaviai siūlo koeficientą didinti iki 1,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius