-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai į Nidą jau atskrenda privačiais lėktuvais

Prieš daugiau nei mėnesį oficialiai orlaivių kilimo ir tūpimo taką šalia Nidos atidariusi Neringos valdžia džiaugiasi pirmaisiais rezultatais ir kuria ateities planus. Artimiausiu metu vadinamasis Nidos oro uostas bus įtrauktas ir į viešą, visiems oreiviams prieinamą oro navigacijos sistemą, rašo „Lietuvos žinios“.
Nidos orlaivių nusileidimo aikštelė
Nidos oro uostas / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Neringos savivaldybės duomenimis, į Neringą nuo birželio 18-osios, kai pradėjo veikti takas, atskrido 30 ultralengvųjų lėktuvų. Daugiausia – lietuvių ir vokiečių. „Tie 30 lėktuvų yra labai geras rezultatas, nes kilimo taką dar visiškai neseniai atidarėme. Žmonės atskrenda dienai ar dviem, savaitgaliui, o paskui išskrenda“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Bulvikio rage esantis vadinamasis Nidos oro uostas neveikė nuo 1999 metų. Iškirtus aukštus medžius, perdažius kilimo ir tūpimo taką, įrengus vėjarodes, nuo birželio antrosios pusės gautas Civilinės aviacijos administracijos leidimas naudoti taką. Kadangi čia nėra skrydžių reguliavimo punkto, angarų lėktuvams, dėl tūpimo reikia kreiptis į Neringos savivaldybės administraciją. Skrydžiai taip pat turi būti derinami su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Palangos oro uosto bokštu.

Neringos savivaldybės vadovai turi ambicijų orlaivių kilimo ir tūpimo taką paversti nedideliu oro uostu, turinčiu jam būtiną infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius