Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ventspilio uostą būtina atskirti nuo JAV sankcijų sulaukusių asmenų įtakos

Antro pagal krovos apimtis Latvijoje Ventspilio uosto veiklą būtina nedelsiant atskirti nuo į JAV sankcijų sąrašą įtrauktų asmenų ir įmonių įtakos, pareiškė Latvijos susisiekimo ministras.
Ventspilio uostas
Ventspilio uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ventspilio uostas yra vienas pagrindinių mūsų tranzito sistemos elementų, todėl bet kokią veiklą, kuri gali pakenkti tranzito srautui ir įmonėms, veikiančios Ventspilio uoste ir nesusijusimos su [Ventspilio meru Aivaru] Lembergu, privalome nutraukti arba bent jau smarkiai apriboti“, – Latvijos radijui sakė Talis Linkaitis.

Kaip jau buvo skelbta, JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras (OFAC) pirmadienį paskelbė sankcijas virtinei veikėjų Europoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje, įskaitant Latvijos oligarchą ir Ventspilio merą A.Lembergą, jam priklausančius arba kontroliuojamus keturis juridinius subjektus, įskaitant Ventspilio laisvojo uosto direkciją, Ventspilio plėtros agentūrą, Verslo plėtros asociaciją ir Latvijos tranzito verslo asociacija.

Latvijos susisiekimo ministras pabrėžė, jog dėl šio sprendimo gali sutrikti atsiskaitymai su Ventspilio uostu.

„Būtina užtikrinti uosto įmonių veiklą, o šiandien vyriausybės posėdyje bus pasiūlyta keletas sprendimų, kaip sumažinti A.Lembergo įtaką Ventspilio uoste“,- sakė T.Linkaitis.

Jo žodžiais, vyriausybė pasiūlys Latvijos tranzito verslo asociacijai priklausančioms įmonėms atsisakyti narystės šioje organizacijoje, kad jokios tiesioginės ar netiesioginės pasekmės neturėtų įtakos jų veiklai.

Latvijos tranzito verslo asociacijai priklauso Rygos tarptautinis oro uostas, „Latvijas dzelzcelš“ (Latvijos geležinkeliai), bendrovės „Baltijas ekspresis“ ir „Baltijas tranzita serviss“, Liepojos laisvosios ekonominės zonos direkcija, Ventspilio laisvojo uosto direkcija, Rygos laisvojo uosto direkcija, šiose uostuose veikiančios krovos bendrovės, „Daugavpils lokomotivju remonta rupnica“, kai kurios kitos bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius