Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo neįkvepia naujos skatinamos skrydžių kryptys

Išvydę, kokias naujas skrydžių kryptis ketinama remti iš Maršrutų plėtros fondo, turizmo firmų ir investicijų pritraukimu į mūsų šalį besirūpinančių institucijų vadovai pratrūko žerti kritiką, rašo „Verslo žinios“.
Wizz Air
Vilniaus oro uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai lėšų mažai, efektyviausia jas panaudoti užsitikrinant skrydžius į tranzitinius pasaulio oro uostus, ir būtent su stambiais pasauliniais vežėjais, skraidinančiais į labai daug šalių, pavyzdžiui, „British Ainvays“. Londonas yra finansų centras. Mano galva, Lietuvai būtina gera jungtis su Londono Getviko arba Hitrou oro uostais bei Madrido oro uostu, nes per juos jungiamaisiais skrydžiais lengvai pasiekiamas visas pasaulis. Pavyzdžiui, per Madridą su “Iberia„ galima pasiekti 120 šalių, puikus susisiekimas su Lotynų Amerika“, – sako kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė Žydrė Gavelienė.

„Dabar į Londoną iš Lietuvos skraido tik pigių skrydžių bendrovių lėktuvai ir jie skraido tik į Lutono ir Stanstedo oro uostus, kurie nėra tranzitiniai. Toks susisiekimas yra gerai turistams, bet verslui tai nėra geras sprendimas ir blogina šalies aviacinį įvaizdį. Iš Lietuvos atvykstančių potencialių investuotojų tenka girdėti, kad nusileidus Londone Hitrou jiems tekdavo imti bagažą, pervažiuoti į kitą oro uostą ir skristi į Lietuvą jau su pigių skrydžių vežėju, nes tik taip galima pasiekti mūsų šalį. Tai nepatogu, nemalonu keisti oro uostus, reikia pasiimti bagažą, vėl iš naujo registruoti – visa tai padaro kelionę nemalonią“, – sako Amerikos verslo rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius