Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vežėjai: didesnių problemų po „Brexit“ nėra

Jungtinei Karalystei galutinai pasitraukus iš Europos Sąjungos (ES), ten dirbantys Lietuvos vežėjai didesnių problemų kol kas nepatyrė, sako jų atstovas.
Sunkvežimiai
Sunkvežimiai / 123RF.com nuotr.

Tačiau, anot Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso (TTLA) generalinio sekretoriaus Povilo Drižo, dėl neapibrėžtumo lietuvių vilkikų vairuotojams pirmosiomis sausio savaitėmis rekomenduojama vengti didesnių operacijų Jungtinėje Karalystėje.

„Su Brexit kol kas neturime jokios informacijos iš neigiamos pusės“, – BNS sakė P.Drižas.

„Yra susitarimas, jis leidžia daryti operacijas, išskyrus tai, kad truputį riboja kabotažą. Bet mes rekomendavome nariams pirmas porą savaičių ar net mėnesį planuoti logistiką taip, kad būtų kuo mažiau pervežimų (Jungtinėje Karalystėje – BNS), kad nesusidurtų su naujomis patikromis“, – teigė jis.

Pasak P.Drižo, didžiausia rizika išlieka eilės prie sienos, kadangi muitinės patikra trunka papildomas 1-2 minutes.

„Atrodo, kad nieko, bet kadangi skaičius yra didžiulis ir įvertinant, kad kiekvienam vilkikui skiriama 1-2 minutės, jei viskas yra gerai, eilės susidarymas yra didžiausia rizika, kadangi Lamanšą per parą kerta iki 10 tūkst. vilkikų“, – sakė TTLA generalinis sekretorius.

Tuo metu eilės, susidariusios dėl naujos koronaviruso atmainos JK, dėl ko Prancūzija porai parų buvo uždariusi sienas su šia šalimi, išsisklaidė per savaitę po Kūčių.

„Prieš tris-keturias dienas paskutinį kartą dar mačiau, kad yra iki kelių šimtų vilkikų, bet jie ne mūsų. Mes turime informaciją, kad mūsų visi važiavo ir pravažiavo“, – sakė P.Drižas.

Anksčiau vežėjų atstovai perspėjo, kad eilės gali sklaidytis ne vieną savaitę ir likti net po to, kai įvyks „Brexit“. Tačiau nuo to laiko JK ir Briuselis pasiekė susitarimą dėl ekonominių santykių po britų pasitraukimo iš bloko.

Jungtinė Karalystė iš ES pasitraukė sausio 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius