Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uostas pastaruosius penkerius metus augo sparčiausiai Rytų Europoje

Vilniaus oro uostas pastaruosius penkerius metus buvo greičiausiai augantis oro uostas Rytų Europoje. Tuo laikotarpiu vietų keleiviams skaičius išaugo 94,4 poc. Augimą daugiausia lėmė „Air Lituanica“ atsiradimas, taip pat pigių skrydžių ir kitų bendrovių plėtra, rašo „Routes Online“.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pastaraisiais metais smarkiai augo ir pagrindiniai Rusijos oro uostai. Labiausiai – Maskvos Šeremetjevo oro uostas (63 proc). Taip pat žymiai augo Sankt Peterburgo Pulkovo oro uostas (54,7 proc.), Sočio (46,3 proc.), Maskvos Vnukovo (41,4 proc.), Krasnodaro (38,2 proc.) ir Maskvos Domodedovo (36,4 proc.) oro uostai.

Už Rusijos ribų stebimas ryškus Belgrado Nikolos Teslos oro uosto siūlomų vietų keleiviams augimas (54,6 proc.). Tą labiausiai lėmė pasikeitęs „Air Serbia“ prekės ženklas.

Smarkiai augo ir Bukarešto Henri Coanda oro uostas (43 proc), Gdansko Lecho Walesos (36,9  proc.) ir Baku Heydaro Aliyevo oro uostas (36,5 proc.).

Per pastaruosius 10 metų Rytų Europos oro uostai smarkiai augo – 2005 metais jie galėjo skraidinti per 73,5 mln. keleivių, o 2014 metais – jau 144,8 mln. keleivių. Taigi per 10 metų pajėgumai išaugo 96,9 proc. – kasmet vidutiniškai po 10,8 proc.

OAG inf./Sparčiausiai augę Rytų Europos oro uostai
OAG inf./Sparčiausiai augę Rytų Europos oro uostai

Dominuoja pigių skrydžių bendrovės

„Route Online“ primena, kad 2014 metais trys didžiausi Lietuvos oro uostai (Vilniaus, Kauno ir Palangos) buvo sujungti, siekiant efektyvumo. Lietuvos rinkoje dominuoja pigių skrydžių vežėjai – 43 proc. šalyje veikiančių avialinijų aptarnauja pigius skrydžius medžiojančius keleivius.

Vilniaus oro uostas prognozuoja, kad šiemet sulauks 3,2 mln. keleivių, bendradarbiaudamas su 24 oro bendrovėmis ir siūlydamas 46 skrydžių kryptis. Vilniaus oro uostas yra didžiausias Lietuvos oro uostas.

Kauno oro uostas yra antrasis pagal dydį. Jis pernai aptarnavo 800 tūkst. keleivių. Iš jo lėktuvai skrenda dešimčia krypčių, oro uoste dirba tik pigių skrydžių bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius