Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste bus įrengta moderni bagažo sistema

Ruošiantis iki 2021 metų atnaujinti Vilniaus oro uosto išvykimo terminalą, oro uostas ketina įsigyti ir naują bagažo registravimo ir transportavimo sistemą. Ją įdiegus, pagreitės registracija į skrydžius, keleiviai sutaupys laiko, o bagažas bus saugesnis. Oro uostas penktadienį paskelbė tokios įrangos įsigijimo konkursą, pranešė bendrovė.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Naujoji sistema keleiviams reikš ne tik didesnį jų bagažo saugumą, bet ir sutaupytą laiką registruojantis į skrydžius. Visų pirma, išvykimo salėje atsiras 10 savitarnos kioskų, kuriuose keleivis galės užsiregistruoti į skrydį pats ir užregistruoti savo bagažą – atsispausdinti ant lagamino klijuojamą etiketę ir padėjus bagažą ant surinkimo takelio ramiai eiti patikros link“, – pranešime spaudai sakė Vilniaus oro uosto vadovas Justinas Stepšys.

Anot jo, įranga greitai išrūšiuos bagažą pagal skrydžių kryptis, todėl sumažės rizika prarasti lagaminą dėl žmogiškųjų klaidų. Be to, bagažas bus tikrinamas naujausius saugumo reikalavimus atitinkančia ir visiškai automatizuota įranga, kuri gali aptikti sprogmenis.

Naujoji sistema taip pat daugiau nei dukart padidins bagažo pralaidumą – nuo 700 iki 1500 vienetų per valandą.

Anot J.Stepšio, didieji pasaulio oro uostai panašias sistemas jau turi, tačiau mažesniems oro uostams tai yra moderni naujovė.

Konkurso laimėtojas įdiegs naują sistemą, kuri atitiks naujausias Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) rekomendacijas, ir ją prižiūrės 5 metus. Rangovą tikimasi išsirinkti iki šių metų pabaigos, o ją įdiegti numatoma 2021 metais, baigus išvykimo terminalo rekonstrukciją.

Naujoje būsimo terminalo salėje, be didelės saugumo patikros zonos su automatizuota įlaipinimo kortelių patikros sistema, bus suformuota moderni laukimo erdvė, veiks kelionės prekių parduotuvė, vaistinė, kavinė, informacijos centras ir valiutos keitykla, bus teikiamos bagažo saugojimo paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius