Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 21 /21:15

„Brussels Airlines“ lėktuvo incidentas Vilniuje sukėlė sumaištį: buvo uždarytas kilimo ir tūpimo takas, paveikė 24 skrydžius

Dėl lėktuvo techninio gedimo, įvykusio apie 16:20 val., buvo užblokuotas vienas iš Vilniaus oro uosto riedėjimo takų.
Lėktuvas
Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo take sugedęs lėktuvas / 15min nuotr.

Skrydžiai atnaujinti

Lietuvos oro uostų bendrovės atstovas spaudai Marius Zelenius 21 val. informavo, kad skrydžiai atnaujinti.

„Gavus oro bendrovės ir orlaivio gamintojo leidimą, orlaivis buvo pašalintas nuo riedėjimo tako dalies, esančios kilimo-tūpimo skrydžių juostoje. Vilniaus oro uosto kilimo-tūpimo takas operacijoms atidarytas nuo 20:40 val.“, – nurodė jis.

M.Zeleniaus teigimu, incidentas paveikė 24 skrydžius.

„5 atvykstančius orlaivius oro bendrovės nukreipė į Kauno oro uostą, viena į Rygą. Buvo atšaukti 9 skrydžiai, iš jų 4 atvykimai ir 5 išvykimai. Šiuo metu Vilniaus oro uoste skrydžiui ruošiami 9 dėl incidento negalėję kilti lėktuvai ir jų keleiviai. Pradėtas incidento tyrimas“, – sakė atstovas.

Subliuško ratas

Pranešama, kad incidentą, susijusį su važiuokle, patyrė į Briuselį besiruošęs skristi bendrovės „Brussels Airlines“ lėktuvas.

Iš nuotraukų panašu, kad incidentas galėjo būti susijęs su lėktuvo padanga.

15min nuotr./Incidentas
15min nuotr./Incidentas

Kaip savo paskyroje feisbuke informavo Lietuvos oro uostai, „dėl lėktuvo techninio gedimo“, įvykusio apie 16:20 val., užblokuotas vienas iš Vilniaus oro uosto riedėjimo takų.

Šio skrydžio keleiviai išlaipinti ir atvežti į terminalą, o keleiviais rūpinasi antžeminio aptarnavimo bendrovė.

Oro bendrovė „LOT Polish Airlines“, negalėjusi tūpti Vilniaus oro uoste, nusprendė lėktuvą su keleiviais grąžinti į Varšuvos oro uostą.

Sutriko skrydžiai

Incidentas jau paveikė tuo metu planuotus skrydžius. Anksčiau planuota, kad problemą pavyks išspręsti ir kilimo-tūpimo taką vėl atidaryti iki 20 valandos, tačiau vėliau terminas dar buvo pavėlintas iki 21 valandos, 15min patvirtino Vilniaus oro uostų atstovai.

Anksčiau buvo teigiama, kad incidentas paveiks 12 planuotų išvykstamųjų skrydžių – daliai keleivių teks laukti gerokai ilgiau nei planavo. Trys skrydžiai – įskaitant incidentą sukėlusį „Brussels Airlines“, buvo apskritai atšaukti.

Iš oro uosto tinklapyje esančios informacijos matyti, kad dėl incidento vėlavo mažiausiai septyni išvykstamieji skrydžiai – „airBaltic“ į Rygą, SAS į Kopenhagą, „Austrian Airlines“ į Vieną, „Wizz Air“ į Tel Avivą, LOT į Londono Sitį, „Ryanair“ į Romą ir SAS į Stokholmą. Paskutinįjį skrydį nuspręsta atšaukti.

Iki 20:00 valandos buvo numatyti dar trys išvykstantys skrydžiai – į Hamburgą, Varšuvą ir Helsinkį. Hamburgo skrydis – atšauktas. Vėluos ir skrydžiai į Varšuvą (LOT) bei Oslą („Wizz Air“), Stambulą („Turkish Airlines“), Rygą („airBaltic“), taip pat, labai tikėtina, ir į Londono Lutono oro uostą („Ryanair“).

Atvykstantys skrydžiai Varna-Vilnius („Ryanair“) ir Berlynas-Vilnius (SAS) buvo nukreipti į Kauną, o „Finnair“ skrydis Helsinkis-Vilnius grįžo atgal į Helsinkį. Kaune tūpė ir „Wizzair“ lėktuvas, skrendantis iš Milano.

Kaune leidosi ir lėktuvas iš Graikijai priklausančios salos Korfu, o iš Turkijos sostinės Stambulo atskridęs lėktuvas nukreiptas į Rygos oro uostą.

Šiuo metu išskristi iš sostinės oro uosto vėluoja septyni lėktuvai, anksčiau pranešė LNK Žinios.

Iš Stambulo skrendantis „Turkish Airlines“ lėktuvas ilgai suko ratus netoli Vilniaus, tačiau sprendžiant iš tinklapio flightradar.com duomenų, taip pat leisis Kaune.

Flightradar.com nuotr./Flightradar.com nuotr.
Flightradar.com nuotr./Flightradar.com nuotr.

Daugiau informacijos apie skrydžių statusą galima rasti https://www.vilnius-airport.lt/

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius 15min sakė, kad nors lėktuvo incidentas įvyko ne kilimo-tūpimo take, lėktuvas yra per arti jo, kad būtų galima saugiai vykdyti veiklą.

„Jis yra prie kilimo tūpimo tako – per arti. Dėl to yra uždarytas kilimo-tūpimo takas“, – sakė atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius