Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos teismas nurodė „Lufthansa“ pilotams nutraukti streiką

Vokietijos teismas trečiadienį nurodė didžiausios šalies oro linijų bendrovės „Lufthansa“ pilotams nutraukti streiką, dėl kurio buvo atšaukta 1 tūkstantis skrydžių.
Atšaukti skrydžiai
Atšaukti skrydžiai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Lufthasa“ pasveikino Vokietijos Federalinio Darbo Teismo Frankfurte priimtą sprendimą, tačiau pareiškė, kad toliau lieka galioti specialiai sudarytas sumažintas dienos skrydžių tvarkaraštis. Pasak bendrovės, dauguma skrydžių bus atnaujinta ketvirtadienį.

Pilotų profsąjunga „ Vereinigung Cockpit“ (VC) nuolat skelbia trumpalaikius streikus, oro linijų bendrovei vykdant restruktūrizavimą ir siekiant sėkmingai konkuruoti su „Gulf Air“ bendrove. Pilotai nori priversti „Lufthansa“ administraciją išsaugoti ankstyvo išėjimo į pensiją schemą, kurios vadovybė nori atsisakyti taupydama lėšas.

Pilotai nori priversti „Lufthansa“ administraciją išsaugoti ankstyvo išėjimo į pensiją schemą, kurios vadovybė nori atsisakyti taupydama lėšas.

Teismas išaiškino, kad pilotų profsąjungos siekia turėti daugiau balso restruktūrizavimo projekte. Anot teismo, dėl tokio tikslo profesinės sąjungos negali derėtis, todėl streikas yra neteisėtas, pranešė naujienų agentūra dpa.

Antradienį „Vereinigung Cockpit“ pradėjus streiką, buvo atšaukta 90 tolimųjų skrydžių, o trečiadienį buvo atšaukti vidutinių ir trumpų nuotolių skrydžiai.

Pilotų atstovas Markus Wahlas po teismo sprendimo televizijai „n-tv“ sakė, kad pilotams nurodyta iš karto pasiruošti pradėti darbą. Trečiadienio sprendimu teismas panaikino antradienį žemesnės instancijos teismo priimtą sprendimą streikuojančiųjų naudai.

Pasak bendrovės „Lufthansa“, dėl streiko nukentėjo maždaug 140 tūkst. keleivių, tačiau maždaug 500 skrydžių nebuvo atšaukta. Kitos „Lufthansa“ grupės valdomos oro vežėjos „Germanwings“, „Swiss“, „Austrian Airlines“ ir „Brussels Airlines“ streike nedalyvavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius