Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė Smiltynės perkėlai skyrė 0,37 mln. eurų

Keleivius ir automobilius per Kuršių marias keliančiai Smiltynės perkėlai pristigus lėšų kompensacijoms už bilietus, Vyriausybė įmonei skyrė dar 366 tūkst. eurų.
Šiemet vasarį „Smiltynės perkėla“ ketina nurašyti 1977 metais pastatytą keltą „Kintai“
Smiltynės perkėla / Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

Susisiekimo ministerija teigia, kad sausį bendrovei jau skirta 2 mln. eurų bilietų kainai kompensuoti, tačiau, pasikeitus kainodarai ir vasarą bei rudenį padidėjus keleivių srautams, metų pabaigoje trūksta lėšų.

„Šią vasarą, ypač rudenį, labai padidėjo srautas besikeliančių ir naudojančių Smiltynės perkėlą, dėl karantino padaugėjo keliaujančių pailsėti būtent į Neringą“, – Vyriausybės posėdyje sakė laikinasis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Lėšos bus skirtos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP), sumažinus finansavimą horizontalaus ženklinimo darbams, nes čia visos lėšos nebus panaudotos dėl užsitęsusių konkursų.

Smiltynės perkėla nemokamai kelia vaikus iki 7 metų, nuo 7 iki 10 metų bei 70–80-mečius – su 50 proc. nuolaida, o nuo 80 metų – su 80 proc. nuolaida. Tokia pat nuolaida galioja neįgaliesiems ir juos lydintiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius