Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 09 /16:24

Rengiamasi infrastruktūros plėtrai „Rail Baltica“ ruože iki Latvijos sienos

Baltijos šalims tiesiant europinės vėžės geležinkelį „Rail Baltica“, Vyriausybė trečiadienį leido planuoti regioninių stočių plėtrą ruože nuo Kauno iki sienos su Latvija.
Geležinkelis
Geležinkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Susisiekimo ministerija pažymi, kad komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo plane bus numatyti ruožo elektrifikavimo bei modernios Europos geležinkelių eismo valdymo sistemos diegimo darbai.

Vystymo plane, be kita ko, bus numatoma geležinkelių transporto eismo kontrolės, valdymo ir signalizacijos sistemų ir jų įrenginių plėtra.

Pasak ministerijos, projekto įgyvendinimas minėtame ruože jau yra pažengęs: baigtas žemės paėmimas visuomenės poreikiams geležinkelio linijai ir jungiamųjų automobilių kelių statybai bei rekonstrukcijai, taip pat yra baigiamas projektavimo etapas, pradėtos skirtingų rangos darbų etapų viešųjų pirkimų procedūros.

Įgyvendinant „Rail Baltica“ planuojama iki 2026 metų nutiesti elektrifikuotą geležinkelio liniją, eisiančią nuo Varšuvos per Kauną ir Rygą iki Talino. Bendra projekto vertė siekia apie 5,8 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius