Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES švaisto pinigus: prabangios kelionės į egzotiškus kraštus pernai atsiėjo 933,5 mln. Lt

Praėjusiais metais Europos Sąjunga (ES) iššvaistė maždaug 933,5 mln. Lt kelionėms į egzotiškas vietas, tokias kaip Seišelių salos.
Paplūdimys Seišeliuose
Paplūdimys Seišeliuose / „Wikimedia Commons“ nuotr.

2010-aisiais Europos Parlamento (EP) nariai ir biurokratai mėgavosi kelionėmis už mokesčių mokėtojų pinigus, rodo organizacijos „Open Europe“ (liet. – „Atvira Europa“), siekiančios didesnio skaidrumo Briuselyje, atliktas tyrimas, apie kurį šeštadienį praneša „Daily Mail“.

Paviešinta, kad septynių EP narių dviejų savaičių vizitas į Seišelių salas kainavo beveik 203 tūkst. Lt. Tiek atsiėjo nakvynė viešbutyje ir kelionės išlaidos. Tuo tarpu 45 asmenų kelionė į Kongo Demokratinės Respublikos sostinę Kinšasą kainavo 312,5 tūkst. Lt.

Abiejų šių kelionių tikslas buvo diskusijos apie klimato kaitą. Tačiau vien skrydžių į Seišelių salas ir Kongo Demokratinę Respubliką metu į aplinką buvo išmesta daugiau nei 90 tonų anglies dvideginio, ironizuoja „Daily Mail“.

„Open Europe“ tyrimas taip pat rodo, kad ES pareigūnų kelionėms į užsienį išleidžia daugiau lėšų, nei jų skiria humanitarinei pagalbai, kuriai atitenka beveik 811,8 mln. Lt per metus.

„Atrodo absurdiška: neseniai patyrėme didžiulę ekonomikos ir finansų krizę, tačiau ES ir toliau švaisto didžiules mokesčių mokėtojų pinigų sumas kelionėms po egzotiškus kraštus“, – sakė „Open Europe“ atstovas spaudai.

Jis sutiko, kad ES pareigūnų kelionės dažnai gali duoti naudos, tačiau pabrėžė, kad didžiulis EP narių kelionių į prašmatnias vietoves skaičius diržus besiveržiantiems mokesčių mokėtojams siunčia skaudžią žinią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius