Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G-20 mažins deficitus ir įves apribojimų bankams

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių lyderiai susitarė dėl valstybių biudžetų mažinimo ir griežtesnių reikalavimų bankų kapitalui įvedimo krizei pasibaigus.
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy G-20 susitikime Toronte
Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy G-20 susitikime Toronte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bankas

G-20 narės iki 2013 metų turės per pusę sumažinti savo biudžetų deficitus, o iki 2016 metų stabilizuoti turimas skolas, teigiama po susitikimo Toronte (Kanada) išplatiname G-20 lyderių pranešime, kurį cituoja agentūra „Bloomberg“.

Pasaulio ekonomikos atsigavimą G-20 lyderiai pavadino „nelygiu ir trapiu“. Taip pat jie pabrėžė, kad nedarbo lygis daugelyje valstybių išlieka „nepriimtinas“.

„Tam, kad išlaikytume atsigavimą, reikia įgyvendinti turimus skatinimo planus ir sudaryti sąlygas atsigauti privačiam vartojimui. Taip pat svarbu suvaldyti viešuosius finansus“, – teigiama didžiojo dvidešimtuko lyderių pranešime.

Kalbėdami apie bankus, G-20 lyderiai sutarė, kad jiems būtina turėti „žymiai didesnį kapitalą“, tačiau suteikė jiems daugiau lankstumo įgyvendinant pokyčius. Naujas taisykles valstybės turės įvesti iki 2012 metų, o bankams bus suteiktas tam tikras pereinamasis laikotarpis.

Galutinį sprendimą dėl bankų didysis dvidešimtukas žada priimti lapkritį Seule (Pietų Korėja) vyksiančiame susitikime, kai Bankininkystės priežiūros Bazelio komitetas, sudarytas iš valstybių centrinių bankų vadovų, pateiks pertvarkos gaires.

Tiesa, G-20 lyderiai nepritarė bankų apmokestinimui ir nutarė nekurti naujų apribojimų prekybai iki 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius