Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvedus eurą Estijoje nežymiai ūgtelėjo degalų kainos

Gali būti, kad estai, kurie baiminosi, kad įvedus eurą šalyje kils kainos, buvo teisūs. Po euro įvedimo šalyje į viršų šoktelėjo degalų kainos.
Kainos Talino degalinėje
Kainos Talino degalinėje / Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr.

Akyli Estijos vairuotojai netruko pastebėti, kad po Naujųjų kainos šalies degalinėse šoktelėjo maždaug 50 estiškų centų.

Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr./Kainos Talino degalinėje
Kainos Talino degalinėje

Dabar populiariausio 95 markės benzino kaina kai kuriose Taline veikiančiose „Statoil“ degalinėse pasiekė 1,22 euro (19,09 kronos arba 4,21 lito) už litrą. Litras dyzelino šiame degalinių tinkle kainuoja 1,24 euro (19,40 kronos arba 4,28 lito). Tokios pat kainos vyrauja ir kitame Taline esančiame – „Olerex" – degalinių tinkle.

Tiesa, net ir ūgtelėjusi benzino kaina Estijoje yra mažesnė nei Lietuvoje. Portalo degalukainos.lt duomenys rodo, kad sekmadienį „Statoil“ degalinėse Vilniuje litras A95 markės benzino kainuoja 4,41, o „Lukoil“ degalinėse 4,38 lito.

Tačiau dyzelinas Lietuvoje pigesnis nei Estijoje. Litras dyzelino „Statoil“ degalinėse kainuoja 3,99 lito. O „Lukoil“ už litrą šio kuro prašo 3,96 lito.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, apie tai, kad Estijos valdžia tvirtino neleisianti šalies prekybininkams nepagrįstai kelti kainų. Estijos finansų ministerijos generalinė sekretorė Tea Varrak šeštadienį žurnalistams sakė, kad tai darantys prekybininkai turės būti baudžiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius