Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nustatyta, kur Europoje benzinas brangiausias, o kur – pigiausias

Degalų rinkos ekspertai nustatė, kuriose Europos šalyse benzinas brangiausias, o kuriose – pigiausias. Brangiausiai mokėti už degalus tenka Norvegijoje, mažiausiai – Kazachstane.
Degalų kainos gąsdina ir britus
Degalų kainos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nustatydami šalis, kuriose degalai brangiausi, ekspertai rėmėsi 95 markės benzino kainomis, skelbia portalas topnews.ru.

Tyrimo duomenimis, brangiausiai benzinas kainuoja Norvegijoje – čia litras 95 markės benzino vidutiniškai kainuoja apie 6,57 lito. Antroje vietoje – Didžioji Britanija, kur litras šios markės benzino vidutiniškai kainuoja 6,13 lito, trečioje vietoje – Graikija (6,02 lito už litrą degalų).

Į penketuką daugiausiai už benziną mokančių šalių pakliuvo ir Nyderlandai (5,86 už litrą benzino) bei Danija (5,75 lito už litrą benzino).

Pigiausias benzinas – Kazachstane, kurį tyrimo autoriai taip pat priskyrė Europai. Čia litras benzino kainuoja vidutiniškai 2 litus, antroje vietoje Baltarusija, kur litras kainuoja vidutiniškai 2,28 lito už litrą, trečioje – Rusija, kur litras 95 markės benzino vidutiniškai kainuoja 2,45 lito. Į šį penketuką taip pat pakliuvo Ukraina (3,25 lito už litrą) bei Bulgarija (4,1 lito už litrą).

Daugelyje Europos šalių 95 markės benzinas vidutiniškai kainuoja daugiau nei 5 litus (Vokietijoje – 5,33 lito, Prancūzijoje – 5,35 lito, Italijoje – 5,44 lito).

Lietuvoje šiandien 95 markės benzinas vidutiniškai kainuoja 4,59 lito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius