Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergejus Mavrodis nutraukė finansinės piramidės „MMM-2011“ veiklą

Finansinės piramidės „MMM-2011“ įkūrėjas Sergejus Mavrodis praėjusį savaitgalį pranešė apie jos veiklos nutraukimą, rašo „Lenta.Ru“.
Sergejus Mavrodis
Sergejus Mavrodis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše S.Mavrodis teigia, esą atnaujinti gegužės pabaigoje išmokas sustabdžiusios „MMM-2011“ veiklą „dabartinėmis sąlygomis tiesiog neįmanoma“.

Kaip vieną „MMM-2011“ veiklos nutraukimo priežasčių S.Mavrodis įvardijo baudžiamosios bylos jam iškėlimą.

Pabrėždamas, neva visos „MMM-2011“ sukauptos lėšos bus skirtos su indėlininkais atsiskaityti, finansų piramidės įkūrėjas iškart „nuramino“: „Be abejo, pinigų visiems neužteks“.

„Reikia mokėti žiūrėti teisybei į akis, kad ir kokia karti ji būtų“, – dėstė S.Mavrodis.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Rusijoje pasklidus gandams apie greitą „MMM-2011“ žlugimą, jos indėlininkai, kuriems buvo žadėtos iki 50 proc. palūkanos, paniškai puolė atsiimti indėlius. Po kelių dienų „MMM-2011“ sustabdė išmokas ir, S.Mavrodžio paaiškinimu, dviem savaitėms „perėjo į ramybės būseną“.

Finansinių machinacijų meistras S.Mavrodis praėjusių metų sausį Rusijoje pranešė apie naują finansinės piramidės projektą „MMM-2011“, kurį kiek vėliau bandyta „prastumti“ ir į kitas buvusios Sovietų Sąjungos šalis, taip pat ir į Lietuvą.

Netrukus po Sovietų Sąjungos subyrėjimo apie 15 mln. žmonių išleido savo santaupas pirkdami ankstesnės finansinės piramidės MMM čekius su S.Mavrodžio atvaizdu. 1994 metais jai žlugus, milijonai „investuotojų“ prarado apie 10 mlrd. JAV dolerių, iš jų maždaug pusšimtis dėl to nusižudė.

S.Mavrodis sugebėjo išvengti kalėjimo, kai buvo išrinktas į Rusijos parlamentą ir įgijo teisinę neliečiamybę. Vėliau šių laikų „didysis machinatorius“ slapstėsi, kol galiausiai buvo suimtas 2003 metais ir, nuteistas už sukčiavimą, kalėjo iki 2007 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius