Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje išaugo turistų skaičius

Vilnius šiemet sulaukė 9,62 proc. daugiau nei pernai svečių iš užsienio, tačiau didesnė turistų srauto koncentracija buvo ne vasaros sezonu.
Akimirka iš „Gatvės muzikos dienos“
Sostinės gatvėse pastebima daugiau turistų. / Gretos Skaraitienės nuotr.

Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė sako, kad turistų skaičiaus padidėjimas ar sumažėjimas labai susijęs su skrydžių kryptimis, antradienį rašo "Vilniaus diena".

„Skrydžiai į Maskvą davė teigiamą impulsą turistų skaičiui. Akivaizdu, kad nepakankamas susisiekimas su Vokietijos miestais – nėra skrydžio į Berlyną. Prancūzų rinkos dėl paslaugos kokybės netenkina susisiekimas, kurį siūlo bendrovė "Ryanair".

Kita, jos manymu, svari priežastis, dėl kurios sumažėjo turistų iš Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Suomijos, Lenkijos, – nuo šių metų sausio likviduoti Lietuvos turizmo informaciniai centrai Paryžiuje, Madride, Helsinkyje, Varšuvoje, Londone, Berlyne.

Vilniaus turizmo informacijos centrus aplankiusių turistų skaičiai rodo, kad sostinę šiemet sulaukė beveik 62,1 tūkst. turistų, o pernai per tą patį laikotarpį – 56,6 tūkst.

Daugiau turistų į Vilnių atvyksta tik trumpos viešnagės ir po kelių dienų traukia namo arba į tolimesnį kelią.

Svečiai iš šalių kaimynių Vilniuje lanko artimuosius, o Pietų Europos valstybių turistai aktyviai dalyvauja naktiniame sostinės gyvenime.

Į Vilnių atvyksta vis daugiau rusų ir vis mažiau – lenkų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius