Šeimos verslas: garsieji Varėnos šimtalapiai ir keksai – jau Vilniuje

Vilniečiai Pikčilingiai ir varėniškiai Valeišos šeimos verslą prieš pat Kalėdas užsuko neatsitiktinai. Būtent per didžiąsias metų šventes ant vaišių stalų atkeliauja daugiausiai įvairių gardėsių. Šimtalapiai, tortai, keksai, vafliai – tai pagrindiniai kepiniai, kuriais prekiaujama gruodžio viduryje Vilniaus centre atidarytoje kepyklėlėje-parduotuvėje „Conditus“. Ši įmonė – tradicinio šeimos verslo pavyzdys.
Cukinijų keksiukai
Keksiukai / Fotolia nuotr.

„Šimtalapius, keksus ir kitus kepinius Varėnoje jau dvidešimt metų kepa Vita Valeišienė. Šie kepiniai populiarūs tarp vilniečių. Vitos sūnus ir mano dukra, dabar jau irgi Valeišienė, sugalvojo, kad reikia atidaryti kepyklėlę–parduotuvę Vilniuje. Taip ir padarėme. Dauguma kepinių į ją atkeliauja iš Varėnos, tačiau vaflius kepame kartu su jaunesniąja dukra Inga čia, Vilniuje“, – pasakojo įmonės „Conditus“ direktorė Irina Pikčilingienė.

Tiesa, prieš nerdamos į verslą, abi šeimos kruopščiai atliko namų darbus. Joms labai padėjo VšĮ „Versli Lietuva“ svetainėje ir portale „Verslo vartai“ esantys elektroniniai įrankiai, skirti pradedantiems verslą žmonėms.

Pirmiausia būsimi verslininkai nusprendė išsiaiškinti, ar nebus per sudėtinga vykdyti planuojamą verslą – išsiaiškinti ir suprasti, ko reikalaujama iš inspektuojamų įmonių, padėjo portale „Verslo vartai“ esantys Kontroliniai klausimynai.

Vartydami elektroninį „Pradedančiojo verslininko žinyną“ Pikčilingiai ir Valeišos parašė verslo planą ir išsirinko labiausiai jų verslui tinkančią juridinę formą.

Galiausiai, atsakę į klausimyno „Leidimai tavo verslui“ klausimus, jie lengvai išsiaiškino, kokius leidimus reikės gauti prieš pradedant veiklą ir kibo į darbus.

„Nemažą dalį laiko ir resursų verslas turi skirti bendravimui su įvairiomis valstybinėmis organizacijomis ar įstaigomis. VšĮ „Versli Lietuva“ dideliais žingsniais kelią šių santykių standartus aukštyn. Be galo patogu, kad naujokams skirti elektroniniai  įrankiai yra vienoje vietoje ir aiškiai pateikti. Profesionalumas ir efektyvumas pateikiant informaciją bei bendradarbiaujant įvairiais klausimais yra puikus pavyzdys kitoms organizacijoms“, – sakė I.Pikčilingienė.

Abi šeimos tiki, kad naująją vietą vilniečiai pamėgs, o sėkmę versle apibūdina taip: tai beveik 20 metų nesustabdomo darbo, kurį dar norisi dirbti ir tęsti kitoms kartoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius