Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslui architektus Mindaugus suvienijo pašaukimas

UAB „2mm architektai“ prieš dvejus metus įsteigė du bendravardžiai architektai Mindaugai. Šiandien Kaune veikianti įmonė užsiima administracinių, visuomeninių, gyvenamųjų namų bei interjerų projektavimu, maketų, vizualizacijų ir įmonių firminio stiliaus kūrimu. Apie tai, kaip ir kodėl atsirado UAB „2mm architektai“, pasakoja įmonės vadovas Mindaugas Puodžiukynas.
„2mm architektai“
„2mm architektai“
Temos: 1 Architektūra

Drąsos kurti nuosavą verslą architektams įkvėpė 7 metų darbo šioje srityje patirtis, turimi užsakovai bei tai, kad dviese dalintis verslo džiaugsmais ir vargais gerokai smagiau.

„Architektūra yra mūsų gyvenimas ir pašaukimas. Kiekvieną dieną apie ją galvojame, dirbame su šypsena, –pasakoja M. Puodžiukynas. – Tačiau šiame versle netrūksta ir iššūkių bei konkurencijos, nes aukštosios mokyklos kasmet išleidžia daugiau architektūros specialistų nei reikia.“

Galimybių yra, reikia tik norėti 

Prie verslo vystymo reikšmingai prisidėjo Verslumo skatinimo fondo suteikta paskola, už kurią garantavo UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA).

INVEGAI garantavus, gavome paskolą, už kurią galėjome įsigyti mūsų darbui būtiną programinę įrangą. Be jos UAB „2mm architektai“ augimas būtų buvęs gerokai lėtesnis. Taip pat kita INVEGA priemonė mums leido susigrąžinti iki 95 proc. sumokėtų palūkanų“, – apie paramą pasakojo M. Puodžiukynas.

Pasak architekto, su dideliu ryžtu versle įmanoma viskas: „Visų pirma reikia labai norėti ir turėti svajonę. Visa kita yra pasiekiama daug dirbant“.

Žinokite, ko siekiate ir nekurkite „tuščių“ dalykų

Ne vieną sėkmingai veikiančią įmonę įkūręs ir įkurti padėjęs, verslo klausimais konsultuojantis UAB „App Camp“ generalinis direktorius Tomas Martūnas norintiems pradėti verslą pataria atkreipti dėmesį į kelis dalykus.

„Pirmiausia, suformuokite bendraminčių, tikinčių jūsų idėja, komandą. UAB „2mm architektai“ yra puikus pavyzdys, kad dviese kurti verslą yra lengviau. Antra, išgryninkite kliento problemą, kurią siekiate išspręsti siūlydami savo produktą ar paslaugą, – sakė T. Martūnas. – Turėkite tikslą ir bus paprasčiau atrasti priemones jam pasiekti. Galiausiai, neatsiribokite, bendraukite. Naujos pažintys leis įgyvendinti savo siekius greičiau. O tada laukia nuolatinis darbas.“

Įvertinkite savo galimybes

„Ne mažiau nei gera idėja versle svarbu ryžtas, atsidavimas darbui ir stipri komanda. Pradedant naują veiklą labai svarbu gerai apskaičiuoti, kiek lėšų, laiko ir jėgų ji pareikalaus, po kiek laiko jūsų idėja pradės nešti realų pelną. Įvertinus, kokie bus verslo kaštai, galima pradėti dairytis paramos verslui priemonių, geriausiai atitinkančių jūsų poreikius“, – pataria INVEGA generalinis direktorius Audrius Zabotka.

Kaip paramą verslui, INVEGA šiandien gali pasiūlyti ne vieną priemonę, finansuojamą iš ES struktūrinių fondų. Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamas Verslumo skatinimo fondas leidžia pasinaudoti puikia galimybe nebrangiai pasiskolinti verslui ir gauti dalinį paskolų palūkanų kompensavimą iki 95 proc. Be to, nemažą vaidmenį atlieka ir iki 80 proc. teikiama INVEGOS garantija, kuri atstoja dalį kredito įstaigos prašomo užstato. Lengvatinių paskolų teikimas yra derinamas su nemokamu pradedančiųjų verslą mokymu ir konsultavimu, pagalba rengiant bei įgyvendinant verslo planus. Planuojantys pradėti savo verslą dėl šių paskolų gali kreiptis į Lietuvos centrinę kredito uniją arba artimiausią kredito uniją.

Rubrikoje „Verslo vinis“ rasite 10 drąsių ir sėkmingų verslo idėjų, kuriomis didžiuojasi jų autoriai ir visi padėję šiems verslams išvysti dienos šviesą bei sėkmingai augti. Idėjų vaizdiniai pristatymai – netikėti kaip ir pati verslininkų kasdienybė, o spektras – pats įvairiausias: nuo sveikatos priežiūros iki biokuro gamybos, nuo žaidimų iki ugdymo įstaigų, nuo šeimyninių manufaktūrų iki didesnių gamyklų.

Projekto „Verslo vinis“ iniciatorė UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) kviečia susipažinti su verslo finansavimo galimybėmis Lietuvoje ir išdrįsti pradėti bei plėsti savo verslus. Rubrikoje pateikiama informacija apie INVEGOS administruojamas priemones, kurios finansuojamos ES struktūrinių fondų lėšomis.

 
 

invega

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius