Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramygalos pramonės parko perspektyvos: sulaukė verslo atstovų dėmesio

Panevėžio rajono Ramygalos pramonės parkas žengia naują žingsnį ir bando suaktyvinti parko veiklą, o jiems pagalbos ranką tiesia Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Panevėžio rajono savivaldybėje su rajono meru Povilu Žaguniu susitiko Panevėžio PPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas ir generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius.
Ramygala
Ramygala / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Sąlygos palankios

Panevėžio rajono Ramygalos pramonės parke (PP) sudarytos palankios sąlygos vystyti verslą – valstybinės žemės plote įrengta visa pramonei būtina infrastruktūra – suformuoti plyno lauko investicijoms tinkami, gamybinei veiklai pritaikyti sklypai, nutiesti privažiavimo keliai, inžineriniai vandens tiekimo ir nuotekų tinklai, elektros linijos ir dujotiekis.

Tačiau kol kas investuotojų Ramygalos PP nesulaukia, nors į šią teritoriją įdėtos nemažos investicijos, bet džiaugtis, kad investuotojai į šią teritoriją veržtųsi ir stovėtų eilėje, Panevėžio rajono savivaldybė negali.

Turi laisvesnes rankas

Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis neslėpė, kad ilgai vystytas Ramygalos pramonės parkas, kol kas nėra itin sėkmingas projektas.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./P.Žagunis ir S.Gailiūnas
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./P.Žagunis ir S.Gailiūnas

„Labai tikimės, kad susitikimas su Panevėžio PPAR vadovais bus perspektyvus. Tai padės pagarsinti ir praplėsti informaciją apie Ramygalos PP. Parkui reikia investuotojų, o tam būtina panaudoti visas galimybes, kurias turi Panevėžio PPAR. Be to, kai baigęsi teismo procesai su parko buvusiais nuomininkai, Savivaldybė turi laisvesnes rankas. Svarbiausia dabar padaryti taip, kad atsirastų kuo daugiau besidominčių Ramygalos PP galimybėmis“, – sakė rajono meras.

Neturi investuotojo

Pasiteiravus, kokios galimybės Ramygalos PP tapti Laisvąja ekonomine zona, rajono meras aiškino:

„Buvo tokia kalba, bet sprendimą turi priimti šalies vyriausybė. Tačiau dabar kalbėti apie statuso pakeitimą – per anksti. Neturime, kol kas, jokio investuotojo. Jeigu būtų konkretus investuotojas, kalba būtų kitokia. Antra vertus, galbūt atsiradusį investuotoją tenkintų ir dabartinis Ramygalos PP statusas? Jeigu reikėtų keisti plyno lauko statusą, Savivaldybė imtųsi žygių. Dabar laukiame susidomėjusių šia vieta.“

Ministerija galimybę patvirtino

Panevėžio PPAR generalinis direktorius V.Matkevičius patvirtino, kad susitiko su Panevėžio rajono meru P.Žaguniu, o susitikimo pagrindinis klausimas – Ramygalos PP.

„Lietuvos bendrajame plane, kurio gairės numatytos iki 2027 metų, kalbama ir apie Panevėžio rajono Ramygalos PP. Šiame plane numatytas šio ploto vystymas. Tai reiškia, kad Ramygalos PP – pripažįstamas ir perspektyvoje ten gali atsirasti Laisvoji ekonominė zona (LEZ). Beje, tokią galimybė patvirtino ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Tačiau Panevėžio rajono savivaldybė apie LEZ galimybę kalba tik tokiu atveju, jeigu atsirastų potencialus investuotojas.“, – aiškino V.Matkevičius.

Patogioje vietoje

Pasak Panevėžio PPAR vadovo, Ramygalos PP projektas vykdomas nuo 2007 metų, kuomet prasidėjo parko steigimo procesas.

„Projektas – su barzda, bet jo vystymui turėjo įtakos ir Europoje prasidėjusi ekonominė krizė. Netgi pradėta kalbėti, kad šis projektas neturi perspektyvų, nors į šios teritorijos infrastruktūras įdėtos nemažos investicijos. Be to, perspektyvoje, jeigu reikėtų, tai prie dabartinio Ramygalos PP ploto galima prijungti ir didesnius plotus“, – teigė V.Matkevičius ir tęsė:

„Ramygalos PP geografiškai yra patogioje vietoje – netoli autostrados „Via Baltica“, sukurta visa infrastruktūra, kurios reikia investuotojams. Jeigu prireiktų papildomos infrastruktūros – elektros galių, vandens tiekimo – ją galima didinti. Kodėl neatsiranda investuotojų, sunku atsakyti. Galiu pajuokauti, gal, kad plyname lauke viskas yra per daug.“

Aptarė visu niuansus

Panevėžio PPAR generalinis direktorius mano, kad atsiradus Ramygalos PP investuotojams nebūtų sudėtinga surasti darbuotojų.

„Šalia parko yra Ramygalos miestas, kuris yra pats didžiausias Panevėžio rajone. Todėl su darbuotojų paieška problemos nebūtų. Beje, susitikime su rajono meru, aptarėme visus Ramygalos PP niuansus – blogąsias ir gerąsias projekto puses. Manau, kad reikia užsiimti Ramygalos PP perspektyvomis ir vystymo planais. Panevėžio PPAR padės ir savo nariams skleis žinią apie parko perspektyvas, o rajono savivaldybė svarstys visus siūlomus planus“, – pasakojo apie Ramygalos PP galimybes, plėtrą V.Matkevičius ir teigė, kad perspektyvoje – visos galimybės Ramygalos PP peraugti į LEZ.

Ramygalos pramonės parkas

Panevėžio rajone, Ramygalos mieste, įsikūręs 12,4 ha ploto Ramygalos pramonės parkas. Parke įrengta visa reikalinga infrastruktūra, parengtas detalusis planas, teritorijoje suformuoti 4 sklypai.

Esant poreikiui yra pramonės parko teritorijos plėtros galimybės. Pramonės parkas yra prie transporto koridoriaus – greitkelio „Via Baltica“, už 25 km (0,5 val. kelio) yra Panevėžio miestas.

Inžinieriniai tinklai Ramygalos pramonės parke: privažiavimo keliai; vandentiekis (pajėgumas ne mažiau 100 m³/d); buitinis nuotakynas (pajėgumas ne mažiau 100 m³/d); paviršinių nuotekų tinklai; elektros įrenginių suminė galia – 950 kW; ryšių kabelinės linijos; vidutinio slėgio dujotiekis (slėgis galutiniame taške ne mažiau kaip 2,5 bar); valandinis dujų debitas Q – 2000 m³/val.; kanalizuojami grioviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius