-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojo klausimas. Kaip pritraukti investicijas ir populiarinti naują programėlę?

Verslas keliasi į internetą, o paslaugos siūlo vis naujas programėles išmaniuosiuose įrenginiuose. Skaitytojas Simonas teiraujasi, kaip plečiant veiklą sėkmingai sukurti ir auginti programėlę?
Telefono programėlė
Telefono programėlė / 123RF.com nuotr.

„Sveiki. Jau 10 metų sėkmingai vedame profesionalius tėvystės kursus, grįstus moksliniais tyrimais. Išaugome papildomos veiklos marškinius ir norime plėstis bei pasiekti dar daugiau šeimų ir ne tik Lietuvoje. Turime profesionalių psichologų komandą, Lietuvai yra pritaikyta mokymų metodologija. Baigę kursus tėvai dažnai išreikšdavo poreikį apps‘ui. Patekome į „change4future” akseleratorių, bet komandoje neturime IT žmonių. Esame pasiruošę demo wireframe, galimus screenshotus. Gal galėtumėte patarti dėl programėlės vystymo bei investicijų pritraukimo? Ačiū už Jūsų laiką! Simonas”.

Atsako „Baltic Amadeus“ pardavimų vadovas Irmantas Bankauskas

Asmeninio arch. nuotr./Irmantas Bankauskas
Asmeninio arch. nuotr./Irmantas Bankauskas

Ačiū už klausimą! Kas kartą, kalbant apie panašaus pobūdžio produktą, svarbu įvertinti jam keliamus tikslus, lūkesčius ir turimą biudžetą. Iš Jūsų klausimo matau, kad patirties šioje srityje jau esate sukaupęs, išsigryninote idėją, žengėte ir pirmuosius žingsnius projekto įgyvendinimo link.

Jei biudžetas programėlei vystyti yra ribotas, siūlome į pagalbą pasitelkti laisvai samdomus (ang. freelancer) IT specialistus, programuotojus ir dizainerius. Jūsų atveju greičiausiai reikėtų dėmesį kreipti į tai, kad jie turėtų patirties su daugiaplatformės (ang. cross-platform) technologijos kūrimu. Pavyzdžiui, „Flutter“ arba „React Native“. Nors apie šias technologijas galima rasti daug įvairių atsiliepimų, tai – optimalus variantas, padedantis sutaupyti ir operatyviai pasiekti norimą rezultatą. Be to, leidžiantis iš karto pasirūpinti versijomis, skirtomis „Android“ ir „iOS“ platformoms.

Reikia įvertinti ir tai, kad į komandą greičiausiai teks taip pat įtraukti „back-end“ tipo programuotoją, kuris paprastai rūpinasi sprendimais, plika akimi nematomais vartotojui. Pavyzdžiui, dirba su serveriais, aplikacijomis ir duomenų bazėmis. Siūlyčiau atkreipti dėmesį į debesijos (ang. Cloud) sprendimus siūlančius specialistus – „AWS“, „Firebase“.

Šiuo metu turėtumėte koncentruotis į galimų projekto finansavimo šaltinių paieškas. Kelių, kuriais gali būti nueita, yra daugybė, todėl labai sunku pasakyti, kuris jų tikslingiausias jūsų atveju – kreiptis į suburtą bendruomenę, investuotojus ar pan. Bet kuriuo atveju galiu palinkėti didžiausios sėkmės. Lauksime jūsų programėlės pasirodant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius