-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjo kiaulių maro židinio „Idavang“ ūkyje likvidavimo darbai

Nustačius afrikinio kiaulių maro (AKM) protrūkį UAB „Idavang“ priklausančioje kiaulių fermoje, pradėti vykdyti AKM židinio likvidavimo darbai, ketvirtadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot VMVT, ūkyje numatytos kiaulių gaišinimo vietos.

„Atskirai bus gaišinamos paršavedės, paršeliai ir penimos kiaulės, tam panaudojant CO2 dujas. Paršavedžių gaišenas numatyta utilizuoti UAB „Rietavo veterinarinė sanitarija“, o paršelių ir penimų kiaulių – specialiai su Geologijos tarnyba suderintose ir aplinkosaugos reikalavimus atitinkančiose gaišenų laidojimo vietose, jose įrengus specialų hidroizoliacinį sluoksnį“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Darbą ūkyje, VMVT teigimu, taip pat pradėjo epizootinio tyrimo grupė. Joje dalyvauja ekspertė iš Vokietijos, vykdoma pašarų, veterinarinių vaistų apskaita.

Šią savaitę „Idavang“ fermoje Akmenės rajone buvo nustatytas AKM protrūkis. Visas 19,5 tūkst. ūkyje laikomų kiaulių planuojama sunaikinti.

Reaguodama į protrūkį ir siekdama skatinti kiaulių augintojus atsisakyti kiaulininkystės, Žemės ūkio ministerija ketvirtadienį pranešė ūkininkams planuojanti skirti 3 mln. eurų.

VMVT duomenimis, šiais metais AKM nedideliuose ūkiuose buvo užfiksuotas beveik 40 kartų, dėl to sunaikinta apie 2,3 tūkst. kiaulių.

Kiaulių maras Lietuvoje pradėjo plisti 2013 metų pabaigoje, užkrėstiems šernams migruojant iš Baltarusijos. 2014 metais liga išplito ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje bei Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius