-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės ūkio ministras K.Navickas: užkietėjęs gamtos mylėtojas, krėtęs „zbitkų“ sovietams

„Visą laiką siekiau ir siekiu, kad Lietuva išliktų žalias ir gaivus kraštas – toks, kokį gimdami įsimename visam gyvenimui, toks, kokį savo širdyse jį išsineša mus aplankę svečiai“, – taip visuomenei Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje prisistato Kęstutis Navickas. Šis užkietėjęs aplinkosaugininkas jau antrą kartą matuojasi ministro kostiumą – „valstiečių“ Vyriausybėje aplinkos ministru dirbęs politikas Ingridos Šimonytės kabinete vadovaus Žemės ūkio ministerijai.

K.Navicko kandidatūra į naująją Vyriausybę buvo ištraukta visai netikėtai ne tik visuomenei, bet ir jam pačiam.

Prezidentui Gitanui Nausėdai praėjusią savaitę atmetus kandidatę į žemės ūkio ministrus Dalią Miniataitę, K.Navickas skambučio sulaukė sekmadienį 10 ryto.

Jis tuo metu ilsėjosi sode, bet planus ramiai praleisti savaitgalį teko atidėti į šalį – per daug nelaukdamas K.Navickas pradėjo ruoštis kitos dienos susitikimui su šalies vadovu.

Mažai kas tikėjosi, kad prezidentui užklius ir K.Navicko kandidatūra, o po susitikimo G.Nausėdos atstovas spaudai perdavė, jog šalies vadovas palankiai vertina šį kandidatą.

„Kandidatas turi įdomių ir inovatyvių idėjų, kurios leistų keisti ir transformuoti žemės ūkį“, – sakė prezidento atstovas Antanas Bubnelis.

Ir išties, aplinkosauginė patirtis K.Navickui itin pravers įgyvendinant ambicijas kovoti su klimato kaita – žemės ūkio sektorius yra vienas didžiausių teršėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius