Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Kalnietis vedyboms dar per jaunas

„Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis neretai pavadinamas vienu iš geidžiamiausių šalies vaikinų. Jį nuolatos medžioja žurnalistai, tačiau, kaip ir dauguma krepšininkų, su jais noriai kalba tik apie... krepšinį.
Foto naujienai: Mantas Kalnietis vedyboms dar per jaunas
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Mantas Kalnietis

Vardas, pavardė: Mantas Kalnietis.

Gimimo data, vieta: 1986 09 06, Kaunas.

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Pasiekimai: profesionalo karjerą pradėjo Kauno „Žalgirio-A. Sabonio mokyklos“ komandoje, o 2006 m. vasario mėn. pakviestas į „Žalgirio“ klubą; titulai: 2005 m. Europos jaunimo iki 20 metų krepšinio čempionato sidabro medalio laimėtojas, LKL čempionas (2007 m. ir 2008 m.), BBL vicečempionas (2006 m. ir 2007 m.), LKF taurės laimėtojas (2007 m. ir 2008 m.), LKL ir BBL „Oro karalius“.  


„Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis neretai pavadinamas vienu iš geidžiamiausių šalies vaikinų. Jį nuolatos medžioja žurnalistai, tačiau, kaip ir dauguma krepšininkų, su jais noriai kalba tik apie... krepšinį.


„Žalgiryje“ - tik iki vasaros?


Labai nedaug trūko, kad svajonių jaunikiu tituluojamas jaunasis krepšininkas išvažiuotų iš Lietuvos ir taptų legionieriumi. Nesulaukiantis atlygio už žaidimą „Žalgiryje“ Mantas Kalnietis buvo beveik sukirtęs rankomis su Trevizo „Benetton“ klubu ir vasario pradžioje vos neišvyko į Italiją. Laimei, pasitaręs su komandos draugais, įžaidėjas liko „Žalgiryje“, kuris po truputį lipa iš baisios duobės. Vis dėlto pažadais žaisti „Žalgiryje“ ir kitą sezoną Mantas nesisvaido. Nors komandos pasirodymo Eurolygoje sėkmingu nepavadinsi, pačiam įžaidėjui jis buvo netgi labai vykęs. Ko gero, tai nepraslydo pro Eurolygoje žaidžiančių komandų trenerių akis ir vaikinas šią vasarą sulauks ne vieno vertingo pasiūlymo. „Tačiau apie tai kalbėti per anksti. Ar pratęsti sutartį su „Žalgiriu“, ar eiti į kitą komandą, spręsiu vasarą“, - sako žaidėjas. 

Paragauti legionieriaus duonos kada nors vis tiek teks, įsitikinęs jaunas sportininkas. Juolab kad Kaune jo greitai nebelaikys mokslai - jei viskas klostysis sėkmingai, vasarą Mantas gaus Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekonomikos mokslų bakalauro diplomą.


Svajoja apie rinktinę


Su „Žalgirio“ įžaidėju kalbėjomės legendinės Kauno sporto halės užkulisiuose, prieš paramos „Žalgiriui“ koncertą, į kurį Mantas atėjo su komandos draugais.

„Visos akcijos reikalingos. Malonu, kad „Žalgiriui“ stengiamasi padėti. Smagu, jog ne tik pinigai pervedami, bet ir tokie koncertai organizuojami“, - „Privatu!“ sako krepšininkas.

Jis džiaugiasi, kad „Žalgiriui“ pagalbos ranka buvo ištiesta pačiu sunkiausiu momentu, kai klubas atsidūrė ant bankroto ribos. M. Kalnietis neslepia, kad sujudimas buvo viena iš priežasčių, privertusių jį ir kitus komandos draugus apsispręsti likti „Žalgiryje“. „Visiems mums „Žalgiris“ ir Kaunas reiškia labai daug. Su komandos draugais sėdėjome ir svarstėme, kaip pasielgti, dėliojome pliusus ir minusus. Kai prasidėjo visas tas sujudimas, pamatėme šviesą tunelio gale ir nusprendėme likti bent jau iki sezono pabaigos“, - teigia Mantas ir neslepia, kad prieš apsispręsdamas pasitarė su kitais „žalgiriečiais“. Pasak žaidėjo, nepaisant sunkaus periodo, komandos tikslai yra tokie patys kaip ir kiekvienais metais - iškovoti LKL ir BBL čempionų žiedus.

2006-aisiais Japonijoje vykusiame Pasaulio čempionate Lietuvos vyrų krepšinio komandos žaidimui vadovavęs įžaidėjas svajoja šią vasarą vėl užsivilkti rinktinės marškinėlius. „Kiekvieno krepšininko svajonė žaisti rinktinėje. Stengsiuosi vasarą daug dirbti ir bandysiu patekti“, - netuščiažodžiauja M. Kalnietis.


Dėmesio netrūksta


Nemažiau nei žaisti šalies rinktinėje krepšininkai svajoja patekti ir į NBA. Ar Mantas apie tai nors kartkartėmis pagalvoja? „Galbūt tai tokia vaikiška svajonė. Reikia žiūrėti realiai. Kol kas galvoju tik apie žaidimą Europoje. Jeigu čia gerai seksis, galbūt sulauksiu pasiūlymo iš NBA. Negali žinoti, kaip viskas pasisuks“, - šypsosi jaunoji krepšinio žvaigždė.


Kaip ir visi krepšininkai, Mantas laikosi griežtos dienotvarkės. „Per atostogas nueinu ir į klubus. Šiaip jau laisvalaikiu stengiuosi tiesiog ilsėtis. Pasėdžiu prie kompiuterio, kartais nueinu į kino teatrą“, - sako krepšininkas.


Laiko atima ir mokslai. Paskaitas sportininkas lanko pagal laisvą grafiką, tačiau egzaminus ir įskaitas privalo laikyti su kurso draugais. „Tikrai nesu pats blogiausias studentas kurse“, - šypsosi Mantas, kai paklausiu apie gaunamus balus. 


Jaunas, talentingas, simpatiškas - Mantas ne veltui tituluojamas svajonių jaunikiu. Beje, žiniasklaidos priklijuota etiketė jo nenervina: „Jei vadina, tai vadina. Man tai netrukdo“, - juokiasi krepšininkas, už kurio ištekėti norėtų, ko gero, ne vienas šimtas Lietuvos merginų. Tačiau jo širdis vėl užimta. Išsiskyręs su buvusia drauge Milda, Mantas vienišiumi pabuvo neilgai.

Dabar jo širdyje - nauji jausmai. Apie juos, kaip ir dauguma vyrų, jis nelinkęs kalbėti.

Pavyksta iškvosti, kad vestuvių bent jau artimiausiuose krepšininko planuose nėra. „Aš tam dar per jaunas“, - šypsosi jaunasis krepšinio talentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius