Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mikolaičiui nelemta ramiai gyventi

Neblaiviais pasivaikščiojimais Seime išgarsėjusiam socialdemokratui Gintautui Mikolaičiui nesiseka išbristi iš nesėkmių ruožo. Pralaimėjusiam rinkimus į naująjį Seimą politikui tenka kautis ir su vagimis.
Gintautas Mikolaitis pratęs būti dėmesio centre, bet nebepakliuvęs į Seimą nori nuo žiniasklaidos paailsėti.
Gintautas Mikolaitis pratęs būti dėmesio centre, bet nebepakliuvęs į Seimą nori nuo žiniasklaidos pailsėti. / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

15min.lt žiniomis, į G.Mikolaičio namą Raseiniuose, Klevų gatvėje, ilgapirščiai brovėsi ketvirtadienį vakare. Kas pavogta ir kokių padaryta nuostolių, vis dar aiškinamasi. Žinoma tik tiek, jog įsibrovėliai sulaužė ir namo paradinių, ir koridoriaus durų spynas.

Į šią vagystę operatyviai reagavo Viešosios policijos apsaugos tarnybos Raseinių skyriaus pareigūnai, tačiau įtariamųjų įvykio vietoje jie nesučiupo. Vyksta tyrimas.

Laikytųsi žodžio – vagių būtų nesulaukęs

Pats namo šeimininkas su žiniasklaida po nelengvų ketverių metų Seime bendrauti nenusiteikęs. „Aš esu laisvas pilietis ir linkiu jums geros kloties!“ – džiugesio kupinu balsu pabaigti telefoninį pokalbį skubėjo 15min.lt pašnekovas.Aš esu laisvas pilietis. Oficialus. Laisvai, – vagystės aplinkybių nekomentavo G.Mikolaitis.

Užsiminus, jog domina vagystės aplinkybės, 48 metų G.Mikolaitis prieš padėdamas ragelį pakartojo: „Aš esu laisvas pilietis. Oficialus. Laisvai. Linkiu jums sėkmės!“

Beje, vagys brovėsi į tą patį G.Mikolaičio namą, kurį politikas pralošė lažybose dar 2003 metais. Su tuometiniu kolega Vladu Žalnerausku socialdemokratas susiginčijo, jog Rolandas Paksas netaps prezidentu. V.Žalnerauskas užstatė savąją Audi, o G.Mikolaitis – tuomet dar naujutėlaitį namą Raseiniuose. Kai lažybas pralaimėjo, G.Mikolaitis pažado netesėjo ir lažybų faktą iš viso neigė.

Problemų virtinė

Būdamas parlamentaras, G.Mikolaitis įbrido į tikrą nesėkmių ruožą. 2006 metų pavasarį jis sukėlė avariją ir paspruko iš įvykio vietos. Policijai jis prisistatė tik kitą dieną. Spėliota, ar vyras vairavo blaivus, tačiau įrodyti, kad prie vairo sėdo girtas, nepavyko. Teismas G.Mikolaitį tą sykį nubaudė 3000 litų bauda.

Politikas taip pat, kaip spėjama, neblaivus praėjusį pavasarį šlitinėjo net Seime, bet pats neigė gėręs. Po šio skandalo parlamentaras dar tyliai ramiai, kol kolegos dirbo, išlėkė pailsėti į Maltą, bet paliko kažkam savo kortelę, kad parlamente už jį būtų balsuojama. Netrukus virš G.Mikolaičio net pakibo apkaltos debesys. Vis dėlto Seimas jam leido ramiai baigti kadenciją.

Prieš naujuosius Seimo rinkimus G.Mikolaitis iškėlė savo kandidatūrą Raseiniuose, tačiau vienmandatėje apygardoje liko ketvirtas. Surinkęs apie 12 proc. balsų,  jis liko už parlamento borto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius