Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaida Petraškaitė: ir prie pečiaus, ir prie svečio

Gražiausiai šalies merginai skirta gintarais puošta karūna vis slydo nuo Vaidos Petraškaitės (23) galvos. „Ašaros pradingo", - šyptelėjo Vaida. Ir netrukus, jau nulipusi nuo scenos, pridūrė: jaučiasi lyg sapne.
Foto naujienai: Vaida Petraškaitė: ir prie pečiaus, ir prie svečio
Foto naujienai: Vaida Petraškaitė: ir prie pečiaus, ir prie svečio / zmones24.lt

Gražiausiai šalies merginai skirta gintarais puošta karūna vis slydo nuo Vaidos Petraškaitės (23) galvos. Viena ranka ją prilaikydama, kita apglėbdama sveikinti konkurso „Mis Lietuva 2009" nugalėtojos supuolusių buvusių konkurenčių, naujoji grožio karalienė sulaukė vakaro vedėjų pastabos, kad visiškai nesigraudina. „Ašaros pradingo", - šyptelėjo Vaida. Ir netrukus, jau nulipusi nuo scenos, pridūrė: jaučiasi lyg sapne.


Dvidešimtąja šalies grožio karaliene iš Balbieriškio kilusi geodezininkė Vaida vėlyvą sekmadienio vakarą tapo nurungusi trylika konkurso finalininkių. Dalyves vertino septynių narių komisija. Jos sprendimas lėmė, kad žiūrovų numylėtinei ir konkurso užkulisiuose favorite laikytai tamsiaplaukei gražuolei Ernestai Kalinauskaitei atiteko pirmosios vicemis titulas.


Varžytis dėl gražiausios lietuvaitės vardo Vaida atvyko jau turėdama konkurso „Mis Laikinoji sostinė" nugalėtojos titulą ir, žinoma, naudingos tokių renginių patirties. „Norėčiau pridurti, jog titulų turiu ir daugiau: buvau Mis mokykla, Šauniausia moksleivė, laimėjau jaunųjų mokslininkų konkursą ir netgi patekau į konkurso „Mis ūkininkaitė" finalą", - scenoje prisistatė būsima nugalėtoja. „Oho, ir prie svečio, ir prie pečiaus?" - nusistebėjo vienas renginio vedėjų Jogaila Morkūnas. „Taip, aš galiu ir šieną grėbti, ir elegantiškai podiumu žengti. O neseniai baigiau dar ir geodezijos mokslus Vilniaus Gedimino technikos universitete. Kas yra geodezija? Paaiškinsiu labai paprastai, kad tai yra mokslas, susijęs su žemės matavimais. Taigi, jeigu jums reikia topografinės nuotraukos arba žemės sklypo kadastrinių matavimų, aš galiu padėti, - žaviai šypsojosi gražuolė ir nė kiek nesutriko dėl kitos aštrialiežuvio pastabos, kad apie jos gimtąjį Balbieriškį kuriami anekdotai. - Iš tiesų - tai vienas seniausių Lietuvos miestelių, įkurtas daugiau nei prieš penkis šimtus metų." Paklausta, yra dzūkė ar suvalkietė, Vaida nesikuklino: „Turiu daug dzūkiškos drąsos ir suvalkietiško užsispyrimo - tarsi koks varikliukas sukasi manyje ir vis stumia į priekį padaryti dar geriau, dar daugiau siekiant bet kokio užsibrėžto tikslo."


Ūkininko ir matematikos mokytojos vyresnioji dukra (Vaida turi jaunesnę seserį) dažnai sugrįžta į tėviškę. Jos tėvai augina apie šešiasdešimt karvių ir dirba daugiau nei šimtą hektarų žemės. Vyresnėlė mielai jiems padeda tvarkytis sodyboje, kurioje veši daug augalų. „Kažkodėl visi manęs klausia, ar moku melžti karvę (juokiasi). Jeigu reikėtų, pamelžčiau. Bet juk šiais laikais tai daro aparatai. Fermoje mano pagalba tikrai nereikalinga", - jau po konkurso finalo pasakojo gražuolė.


Ne pačios Vaidos noras, bet likimas lėmė profesijos pasirinkimą. „Norimų studijuoti specialybių sąraše geodezija buvo įrašyta tryliktu numeriu, bet taip atsitiko, kad būtent ją turėjau studijuoti. Ir visai nesigailiu, nes išsiugdžiau kantrybę, ištvermę. Tai puikiausiai padeda mano darbe: treti metai dirbu matininke korporacijoje „Matininkai". Pastebėjote, skaičius „trylika" mane tarsi persekioja - konkurse „Mis Lietuva" buvau trylikta! Mano pavyzdys paneigia mitą, kad šis skaičius neša nelaimes", - juokėsi mergina ir pripažino, kad į įvairius mis rinkimus eina norėdama išmėginti save ir iš arti pažinti grožio pasaulio virtuvę. Tą patirti jai teks jau netrukus - lapkričio mėnesį į Pietų Afrikos Respubliką Vaida važiuos atstovauti Lietuvai konkurse „Mis pasaulis".


Kokios mintys pirmadienio rytą tik prabudus pirmiausia atėjo į galvą naujajai Mis Lietuvai?


Iki šiol negaliu patikėti, kad pelniau šį titulą. Tai buvo taip netikėta, kad reikia laiko priimti realybę (juokiasi). Žinoma, kiekviena dalyvė, eidama į grožio konkursą, turi bent mažą viltį būti išrinkta geriausia, bet mano viltis tikrai buvo labai mažytė.


Kaip manai, iškovojus gražiausios šalies merginos karūną labai pasikeis tavo kasdienybė? Ar ir toliau eisi matuoti žemės sklypų?


Jau pirmą dieną po gražuolių rinkimų ji pasikeitė, nes reikia padaryti daug darbų prieš konkursą „Mis pasaulis". Todėl išėjau atostogų. Bet vėliau, neabejoju, viskas sugrįš į įprastas vėžes. Dėl šio laimėjimo tikrai neatsisakysiu darbo. Prieš pasaulinį konkursą norėčiau patobulinti anglų kalbos žinias. Reikia susitikti su ankstesnėmis grožio konkurso laimėtojomis Vaida Grikšaite, Gabriele Martirosianaite, jos duos naudingų patarimų.


Sakai, kad į „Mis Lietuvą" ėjai išbandyti jėgų. Bet juk jau pasitikrinai jas konkursuose „Mis Laikinoji sostinė" ir „Mis ūkininkaitė"!


Jėgas, pasitikėjimą savimi, kaip ir žinias, reikia tikrinti ir bandyti nuolatos (juokiasi).


Kada supratai, kad išvaizda leidžia drąsiai pretenduoti į „Mis Lietuvos" karūną? Yra žmonių, kurie skatino grožio konkursuose dalyvauti?


Po konkurso „Mis Laikinoji sostinė" šiek tiek dvejojau, bet daugiausia palaikymo sulaukiau iš trylikametės sesers Robertos ir savo širdies draugo.


„Mis Lietuvos" karūna gerokai apriboja asmeninę laisvę: grožio karalienė metus negali ištekėti. Kaip į tavo sėkmę reaguoja širdies draugas?


Jis džiaugiasi mano sėkme, bet jaučiu, kad pradėjo nerimauti. Tik nežinau ko. Gal mano, kad išpuiksiu.


Ar paaukotum karūną dėl meilės?


Meilė turi būti protinga. Manau, kad viską galima suderinti, todėl nieko man neteks aukoti.


Ar tai, kad esi graži, tau padeda? O gal - atvirkščiai?


Manau, grožis be proto, išminties nedaug gali. Reikalinga pusiausvyra.


Kiek dėmesio kasdien skiri savo išvaizdai?


Mano darbe daug fizinio krūvio, todėl renkuosi patogią aprangą. Nors kartais taip norisi kaukšėti aukštakulniais (šypsosi).


Kaip vertini savo galimybes pasauliniame grožio konkurse?


Vidutiniškai. Svarbiausia - pasitikėti savimi, būti draugiškai, nuoširdžiai ir daug bendrauti. Man šito netrūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius