Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alen Chicco pristato savo „eurovizinę“ dainą „Somewhere Out There“: įvertinkite

Eurovizijoje dalyvaujantis Tomas Alenčikas-Alen Chicco pristato savo kūrybos dainą „Somewhere Out There“. Atlikėjas teigia, kad daina apie žmogaus vidinę kovą, kuri vyksta, kai nėra jokios išeities ir jis jaučiasi taip, kad būtų praradęs viską, yra dugne ir jo niekas nebedomina.
Alen Chicco
Alen Chicco / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Alen Chicco nauja daina simbolizuoja žmogaus juodąją pusę, o jos priedainis atskleidžia mažą kruopelytę vilties, kuri visada yra beviltiškiausiose situacijose.

„Šitas suvokimas man atėjo iš asmeninės patirties. Įkvėpimas parašyti dainą – iš mamos istorijos bei draugų gyvenimo. Kolektyvinė sąmonė – kai kažkam blogai, tai visiems blogai“, – tikina atlikėjas ir priduria, kad priedainyje galima išgirsti šių veiksmų šaukimą, klausimus ir palaikymo ieškojimus.

Naujausia Alen Chicco daina:

VIDEO: Alen Chicco - Somewhere Out There (Audio) ESC'20

„Dažnai lieki vienas ir galvoji, kad kažkas kažkur tavęs galbūt laukia ir tai tampa didžiausias postūmis judėti į priekį“, – sako Alen Chicco.

Priklausomybių ratas yra užburtas. Vieną dieną viskas gali atrodyti gerai, o kitą jau krenti žemyn. Todėl dainos dalys išdėliotos kontrastingai – vienu momentu šviesu, o kitu jau tamsu. Atlikėjas sako, kad problemų sprendimas pirmiausia prasideda nuo jų egzistavimo pripažinimo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alen Chicco
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alen Chicco

„Žmonės dažnai ieško atsakymo knygose, dievuose, tačiau bijo pažvelgti sau į vidų ir pripažinti kokia yra situacija“, – pastebi Alen Chicco.

Dainos idėja kilo visiškai netikėtai, atlikėjas rėmėsi asmenine patirtimi: „Buvau vienas viduryje ežero, naktį švietė žvaigždės, labai ryškus mėnulis. Jaučiausi labai blogai, buvau prislėgtas ir vienišas. Galvojau kad anksčiau kažkas buvo geriau. Vidury ežero norėjosi paklausti „Are you somewhere out there?“ ir visiškoje tuštumoje man atsakė mano paties aidas, tarsi viltis, kad kažkur toli manęs laukia – aš ne vienas.“

„Eurovizijoje yra labai daug kičo ir beprasmių tekstų. Aš einu norėdamas parodyti savo istoriją, kuri atspindi ir kitų žmonių istorijas. Aš žinau, kad yra labai daug klausytojų, kurie jaučiasi panašiai, kaip aš.

Manau, kad tokios dainos truputį pakelia nuo žemės ir atveria akis. Tikiuosi, kad ji suteiks kam nors vilties – jūs ne vienas, aš čia ir šiuo keliu galime eiti kartu“, – sako Tomas Alenčikas ir akcentuoja, kad daina sudėta iš skirtingų patirčių – beviltiškumo ir tikėjimo kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius