Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji „Eurovizijos“ diena: finale I.Zasimauskaitei iššūkį mes 6 stiprūs negirdėti atlikėjai

Jau šį šeštadienio vakarą Ievos Zasimauskaitės laukia jaudinanti akimirka – Lietuvos atstovė dainuos „Eurovizijos“ didžiajame finale. Visus 20 atstovų, kurie įveikė pusfinalį, gyvai dainuojant jau visi girdėjo, tačiau šešių, tiesiai į finalą deleguotų valstybių – dar ne.
„Eurovizijos“ finalistai
„Eurovizijos“ finalistai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje Ievai Zasimauskaitei sekėsi tiesiog puikiai, jos populiarumas itin išaugo, atlikėjai šiuo metu prognozuojama ketvirta vieta – šeštadienį viskas gali smarkiai keistis.

Ir nors antrasis konkurso pusfinalis buvo išties silpnas, sužibėjo vos keli atlikėjai – kas reiškia didesnius šansus Ievai atsidurti aukštesnėje pozicijoje, finale „Eurovizijos“ žiūrovai išvys dar negirdėtų pasirodymų.

Tiesiai į „Eurovizijos“ finalą deleguotos šešios valstybės, kurias išgirsime pirmą kartą. Tai – konkurso šeimininkė Portugalija, Ispanija, Prancūzija, Italija, Vokietija ir Didžioji Britanija.

Visos šalys turi paruošusios itin stiprius numerius. Keli iš jų – itin panašūs į Ievos Zasimauskaitės pasirodymą.

„Stipriausi konkurentai bus vokietis – jis taip pat naudoja panašias vizualizacijas, panaši ir meilės tematika. Aišku, ispanai – jie mano meilės. Prancūzai labai stiprūs. Iš tikrųjų, finale bus ką veikti“, – yra sakiusi ji.

15min kviečia susipažinti su į finalą deleguotomis dainomis.

Ispanijai atstovauja duetas Amaia ir Alfredas su meilės kūriniu „Tu Cancion“. 19-metė mergina groti pianinu pradėjo nuo pat vaikystės, po kelerių metų įstojo į konservatoriją, pradėjo dalyvauti įvairiuose talentų šou. Jos partneris – 21-erių Alfredas, jau išleidęs tris albumus, kuriuos pats parašė.

Duetas ne šiaip sau dainuoja meilės dainą – jie abu yra pora, susipažinusi ir įsimylėjusi vieno šou metu.

VIDEO: Amaia y Alfred - Tu Canción - LIVE - Spain - First Semi-Final - Eurovision 2018

Portugalija savo atstove šiemet išsirinko Claudią Pascoal ir jos dainą „O Jardim“. Šį kūrinį parašė atlikėjai scenoje akomponuojanti Isaura, kuri yra sukūrusi nemažai Portugalijoje populiarių dainų, o šiuo metu ji darbuojasi ties nauju albumu. Pati C.Pascoal muzikuoja nuo 15 metų, o karjerą pradėjo kaip gatvės muzikantė.

VIDEO: Cláudia Pascoal - O Jardim - Portugal - Official Video - Eurovision 2018

29-erių atlikėja SuRie – ši atlikėja atstovauja Didžiajai Britanijai. Ji į konkursą atsineša kūrinį „Storm“. SuRie jau yra klausęsis ir Jungtinės Karalystės Karališkosios šeimos atstovas princas Charlesas. Taip pat ji kaip pritariančioji vokalistė yra dainavusi su Chrisu Martinu ir Willu Youngu.

Atlikėjos eurovizinė kelionė prasidėjo dar 2015-aisiais, tais metais ji pasirodė kaip pritariančioji vokalistė ir šokėja belgo Loico Notteto pasirodyme „Rhythm Inside“. Belgijos atstovas tais metais užėmė ketvirtąją vietą.

Belgijos atstovus į didžiausio Europos dainų konkurso sceną ji lydėjo ir 2017-aisiais. Atlikėjai Blanche, kuri konkurse užėmė ketvirtąją vietą, ji pasitarnavo kaip dainos „City Lights“ muzikos režisierė.

VIDEO: SuRie - Storm - LIVE - United Kingdom - First Semi-Final - Eurovision 2018

Vokietijos atstovas 28-erių dainininkas Michaelas Schulte'as publika bandys pakerėti itin jautria daina. Kūrinyje „You Let Me Walk Alone“ kalba apie jausmus bei išgyvenimus po to, kai būdamas paauglys neteko tėvo. Tačiau dabar, prabėgus 13 metų po nelaimės, jis jaučiasi kur kas stipresnis.

Muzikinę karjerą M.Schulte'as pradėjo 2007-aisiais. Atlikėjas „Youtube“ kanale dalijosi perdainuotais kūriniais – sulaukė ne tik gausybės peržiūrų, bet greitai subūrė ir gerbėjų ratą. Kol kas M.Schulte yra išleidęs tris solinius albumus, o ketvirtasis pasirodys šių metų gegužę. Jis taip pat dalyvavo projekte „Vokietijos balsas“, kuriame užėmė trečiąją vietą.

VIDEO: Michael Schulte - You Let Me Walk Alone - Germany - LIVE - Second Semi-Final - Eurovision 2018

Prancūzija konkurse pasirodo su daina, kalbančia apie šių dienų aktualijas. Migrantų iš Afrikos kūdikis gimęs gelbėjimo laive įkvėpė parašyti dainą, kuri užsitarnavo tiek žiūrovų simpatijų, kad tapo Prancūzijos daina šių metų „Eurovizijos“ konkurse. Daina pavadinta laive pagimdytos mergaitės vardu – „Mercy“. Lietuviškai tai reikštų atleidimą ir užuojautą. Ją atlieka duetas „Madame Monsieur“.

VIDEO: Madame Monsieur - Mercy - LIVE - France - Second Semi-Final - Eurovision 2018

Italijai šiemet atstovauja vyrų duetas – Ermalis Meta ir Fabrizio Moro su kūriniu „Non mi avete fatto niente“. Ermalis – išties talentingas klasikinio dainavimo atstovas, vos per trejus metus jo įrašai gavo daugybę apdovanojimų, jis išleido ir vieną albumą.

Fabrizio, nors ir studijavo kinematografiją, jau būdamas paauglys pats mokėsi groti daugybe instrumentų bei rašyti dainas, kurios neliko nepastebėtos.

Į publiką jie kreipiasi su jautria žinute – vyrai savo euroviziniame dainoje dainuoja apie teroristinių išpuolius, įvykusiu paskutiniais metais Europoje.

VIDEO: Ermal Meta e Fabrizio Moro - Non Mi Avete Fatto Niente - LIVE - Italy - Second Semi-Final

15min primena, kad dalyvių išsidėstymas „Eurovizijos“ finale atrodys taip: 1. Ukraina 2. Ispanija 3. Slovėnija 4. Lietuva 5. Austrija 6. Estija 7. Norvegija 8. Portugalija 9. Didžioji Britanija 10. Serbija 11. Vokietija 12. Albanija 13. Prancūzija 14. Čekija 15. Danija 16. Australija 17. Suomija 18. Bulgarija 19. Moldova 20. Švedija 21. Vengrija 22. Izraelis 23.Nyderlandai 24. Airija 25. Kipras 26. Italija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius