Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Estijos „Eurovizijos“ laimėtoją rinko ir lietuvių atlikėja Monique: jos favoritė liko antroje vietoje

Šiųmetės Estijos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale balus dalino ne tik vietiniai komisijos nariai, bet ir žinoma lietuvių atlikėja Monika Pundziūtė-Monique. Ir nors laimėtojas jau porą savaičių kaip išrinktas, į tą vakarą mintimis sugrįžusi Monique 15min skaitytojams leido šiek tiek pažvelgti į atrankos užkulisius. Juk ne kiekvieną dieną matome lietuvišką veidą estų televizijoje.
Monque
Monque / Gabrieliaus Jauniškio ir stopkadro nuotr.

Kovo 6-ąją vykusiame „Eesti Laul 2021“ finale dėl kelialapio į didžiąją „Euroviziją“ susikovė 12 dalyvių. Kiekvienas jų pristatė savo dainas, su kuriomis tikėjosi susilaukti didžiausio palaikymo.

Estijai verčiausią atstovauti laimėtoją rinko ne tik žiūrovai, bet ir komisija. O joje ir lietuviams maloni staigmena – komisijos nare tapusi dainininkė M.Pundziūtė-Monique. Praeitais metais ji ir pati išbandė savo jėgas lietuviškoje „Eurovizijos“ atrankoje, kurioje finalo metu susilaukė nemažo palaikymo.

Nerijus&Gintarė nuotr./Monique eurovizinės dainos „Make Me Human" klipo užkulisiai
Nerijus&Gintarė nuotr./Monique eurovizinės dainos „Make Me Human" klipo užkulisiai

Visgi šįkart Monikos balsas nukeliavo netgi iki Estijos, kur savo įžvalgas ir, žinoma, balus ji perdavė šios atrankos dalyviams.

„Savo 8 balus noriu duoti kai kam, kas turi balsą, apie kurį po jo pasirodymo kalbės visa Europa. Tai yra Hans Nayna „One by one“.

Kitas atlikėjas, kuris mane labai nustebino savo džiaugsmingu, pakiliu pasirodymu, kurį man buvo smagu klausytis ir žiūrėti, ir kuriam keliauja 10 balų – Egert Milder“, – pasirodymus įvertino Monique.

O dalyvė, kuriai Monika skyrė aukščiausią įvertinimą, kaip paaiškėjo vėliau, buvo vos per plauką nuo pirmosios vietos.

„Ir pagaliau pats ryškiausias pasirodymas, kuris man pasirodė labai gražus ir apgalvotas – tai Sissi „Time“. Tad mano 12 balų keliauja jai ir jos nuostabiam vokalui“, – didžiausią balą skyrė Monique.

Galiausiai atlikėjos favoritė balsų lentelėje užėmė antrą vietą. Ją aplenkė praeitų metų „Eurovizijoje“ turėjęs dalyvauti Uku Suviste su daina „The Lucky One“, kuris ir šiemet buvo išrinktas atstovauti Estijai.

Taline vykusio „Eesti Laul 2021“ komisijos narių balsavimas – vaizdo įraše:

VIDEO: Eesti Laul 2021 FULL JURY VOTING

Įspūdžiais apie Estijos atranką Monique sutiko pasidalyti su 15min –pasiteiravome, kokias emocijas ir naujas patirtis ji patyrė. Tiesa, merginai komisijos narės pozicija nesvetima – ji ir viena iš projekto „Lietuvos balsas“ mokytojų. Tad kaip pateko į Estijos nacionalinę „Eurovizijos“ atranką?

„Pasiūlymas atėjo iš įrašų kompanijos „Warner Music Baltics“, su kuria neseniai pradėjome dirbti. Reagavau ramiai ir džiugiai. Pamaniau, kad bus smagi patirtis“, – pirmosiomis nuotaikomis dalijosi dainininkė.

Monique pasakojo, kad prieš kiekvieno dalyvio pasirodymą padarė namų darbus – juos peržiūrėjo, ir net po kelis kartus: „Kaip kitaip išrinkti geriausią?“

Pačios atrankos iki tol dainininkei neteko stebėti, nes prisijungti ją pakvietė tik pačiame finale – būtent jame ji išreiškė savo nuomonę balais.

„Tad man teko peržvelgti visus finalistų pasirodymus ir išrinkti tris geriausius skiriant 8, 10 ir 12 balų. Visiems kitiems surašyti mažuosius balus, kaip ir įprasta didžiojoje „Eurovizijoje“. Taisyklės pas juos painokos, tokių Lietuvoje tikrai nėra“, – palygino Monique.

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Monique
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Monique

Praeitais metais ir pačiai atlikėjai teko nuožmiai grumtis dėl pirmosios vietos mūsų šalies „Eurovizijos“ atrankoje. Monique dainą „Make me human“ dalis gerbėjų ir komisijos narių matė ant didžiosios scenos Roterdame.

„Man atrodo, kad svarbu įgyvendinant bet kokią dainą iš jos pasiimti kuo daugiau, visus principus mesti į šoną, negalvoti, kad esi tobulas“, – nužengusi nuo scenos tada kalbėjo Monique.

Atlikėjai komisija negailėjo komplimentų. Tiesa, tais metais galiausiai į pirmą vietą įsiveržė „The Roop“, o Monique teko garbinga antroji vieta.

Monique – „Make Me Human“:

VIDEO: Moniqué - Make Me Human

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius