-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oranžiniu „Eurovizijos“ kilimu žengęs Jurijus atsisakė juodos spalvos: „Išsilaisvinau iš savo garderobo“

Laukiamiausias Europos dainų konkursas skelbia startą! Saulėtą sekmadienio vakarą Izraelyje, Tel Avive, „Eurovizija“ oficialiai atidaryta – 41 šalies atstovai iškilmingai žingsniavo kilimu. Šį kartą – oranžiniu. Ant kilimo pasirodė ir šalies atstovas Jurijus Veklenko.
Bilal Hassani, Jurijus Veklenko ir „Hatari“
Bilal Hassani, Jurijus Veklenko ir „Hatari“ / 15min ir Scanpix nuotr.

Atidarymo ceremonija sekmadienio pavakarę vyko Habima aikštėje (taip pat dažnai vadinamoje „Kultūros aikšte“), o pagrindiniu akcentu joje tapo oranžinis kilimas. Tokiu būdu organizatoriai pagerbė vieną pagrindinių renginio rėmėjų, tačiau spalvotų sprendimų būta ir anksčiau – 2010-aisiais konkurso dalyviai žingsniavo rožiniu, o praėjusiais metais Lisabonoje vykusio „Eurovizijos“ atidarymo metu šalių atstovai pozavo ant mėlyno kilimo.

Vis dėlto vienas dalykas išlieka nepakitęs – visi konkurso dalyviai atidarymo kilimu žengė šventiškai pasipuošę ir pasiruošę savo dainomis užkariauti Europą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizija“ atidarymo Tel Avive akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizija“ atidarymo Tel Avive akimirka

Iškilminga atidarymo ceremonija – viena paskutinių progų „Eurovizijos“ dalyviams bent trumpam atsipūsti prieš intensyvią savaitę. Jau antradienį ir ketvirtadienį Tel Avivo „Expo“ parodų centre skambės pusfinaliai, o šeštadienį – didysis finalas.

Į ceremoniją visų šalių atstovai buvo atvežti prabangiais automobiliais, o juos pasitiko įspūdingas šou.

„Eurovizijos“ atidarymo šventę vedė aktorė, prodiuserė, dainininkė Noa Tishby, komikas Nadav Abuksis, aktorius Lion Rosenberg ir žurnalistė Shani Nahshony.

Su dalyviais taip pat sveikinosi prie aikštės susirinkusi gausi gerbėjų minia ir būrys žurnalistų iš viso pasaulio, kurie nusprendė pasinaudoti proga trumpai susipažinti su visais dalyviais.

Ir nors didžioji dalis atlikėjų visą praėjusią savaitę įnirtingai repetavo, nuovargio jų veiduose nebuvo matyti. Priešingai, žengdami ilgu kilimu abėcėlės tvarka, 41 šalies atstovai mėgavosi akimirka ir šlovės spinduliais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizija“ atidarymo Tel Avive akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizija“ atidarymo Tel Avive akimirka

Tarp ceremonijos svečių buvo ir 2007-ųjų „Eurovizijoje“ sužibėjusi Verka Serduchka iš Ukrainos. Prisistatė ir jos „mama“. „Mano vardas mama ir aš tave myliu, Verka Serduchka“, – šmaikštavo ji.

Verkos „mama“ rankoje laikė šampano butelį. Vakaro vedėja šmaikštaudama klausė, ar vėliau jie kartu nusigers. Galiausiai V.Serduchka uždainavo praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojos Nettos dainą „Toy“.

„Eurovizijos“ atidarymo Tel Avive akimirkos – galerijoje:

Mūsų šalies atstovas Jurijus Veklenko kilimu žengė 31-as. Atlikėją lydėjo Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

„Tu atrodai išties susijaudinęs“, – pastebėjo vakaro vedėjas Lion Rosenberg.

Jurijus neslėpė, kad iš tikrųjų be galo džiaugiasi, jog turi galimybę dalyvauti „Eurovizijoje“.

„Taip, aš esu susijaudinęs. Aš esu laimingas, kad galiu būti tarp nuostabių žmonių ir nuostabių šalių. Tad kas gali būti geriau?“, – sakė J.Veklenko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Jurijus Veklenko ant oranžinio kilimo nustebino neįprastu įvaizdžiu

Po pokalbio su ceremonijos vedėjais Jurijaus laukė kone valandos trukmės eiseną ir bendravimas su įvairių pasaulio šalių atstovais. Pasiekęs Lietuvą atlikėjas nuoširdžiai nudžiugino: „Ak, pagaliau galiu kalbėti lietuviškai“.

Tiesa, pasiekęs žurnalistus Jurijus išties nustebino savo įvaizdžiu. Nacionalinės atrankos žiūrovai ir „Eurovizijos“ gerbėjai, kurie matė pirmąsias Jurijaus repeticijas, tikriausiai pastebėjo, kad atlikėjas scenoje eksperimentų nemėgsta – lieka ištikimas minimalizmui ir juodai spalvai. Tad oranžiniu kilimu žengęs su smėlio spalvos kostiumu tikrai atkreipė daugelio žvilgsnius.

„Kadangi mano daina „Run with the lions“ kviečia išsilaisvinti iš ribų, išlipti iš rėmų, ir pats nusprendžiau išsilaisvinti iš savo garderobo“, – į 15min klausimą atsakė atlikėjas.

VIDEO: Oranžiniu „Eurovizijos“ atidarymo kilimu žengęs Jurijus – apie žmonių palaikymą, įvaizdį ir dideles viltis pusfinaliui

Oranžinio kilimo pabaigoje dalyvius ir juos lydinčios delegacijos atstovus pasitiko Tel Avivo meras Ronas Huldai ir transliuotojo KAN generalinis direktorius Eldadas Koblenzas bei „Eurovizijos“ vykdantysis vadovas Jonas Olas Sandas.

Pirmasis „Eurovizijos“ 2019 pusfinalis, kuriame varžysis 17-os šalių atstovai, bus transliuojamas gegužės 14-ąją (antradienį), antrasis pusfinalis, kuriame varžysis 18-os šalių atstovai, tarp jų ir Lietuvos, vyks gegužės 16-ąją (ketvirtadienį). „Eurovizijos“ finalas bus transliuojamas gegužės 18-ąją (šeštadienį).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Lietuvai 2019 metų „Eurovizijoje“ atstovauja Jurijus Veklenko su daina „Run with the lions“. Dainą jis pristatė ir 15min studijoje – žiūrėkite čia.

Šiemet Tel Avive vykstančioje „Eurovizijoje“ iš viso dalyvauja 41-os šalies atstovai.

Tiesa, palyginus su praėjusiais metais, kai Lisabonoje dalyvių laukė rekordiškai ilgas kilimas, kurį būtų galima prilyginti Vilniaus televizijos bokšto aukščiui, šiemet organizatoriai pagailėjo aukštakulniais pasipuošusių dainininkių – šiemet nutiestas gerokai trumpesnis kilimas. Vis dėlto atstovams atidarymas yra išties nemenkas iššūkis – tenka bendrauti su daugybe spaudos atstovų, o ir eisena trunka beveik dvi valandas.

VIDEO: „Eurovizija“ skelbia startą: dalyviai žengė oranžiniu kilimu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius