TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baigėsi pirmas „Eurovizijos“ etapas: žiūrovų ir komisijos liaupsės – Monikai Marijai

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka jau artėja link finišo tiesiosios – šeštadienį žiūrovai išvydo paskutinę atrankinę laidą. Jau kitą savaitgalį LRT Didžiojoje studijoje vyks tiesioginis atrankos pusfinalis. Paskutinėje laidoje prieš tiesioginį eterį vietoj 12 dalyvių pasirodė 11 – iš atrankos pasitraukė Sasha Song.
Monika Marija, Henry &Tommy Modric
Monika Marija, Henry &Tommy Modric / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atrankos scenoje pasirodė „Lietuvos balso“ dalyvės Valerija Iljinaitė, Monika Marija, Živilė Gedvilaitė, „X faktoriaus“ dalyvė Indrė Juodeikienė, Alen Chicco, Gabrielė Rybko pasipildžiusios sudėties grupė „Queens of Roses“, Elizabeth Olshey, neatsiejama atrankos dalimi jau seniai tapusi grupė „Saulės kliošas“, Soliaris&ForeignSouls. Į konkurso sceną po ilgos pertraukos sugrįžo Tomas Sinickis, su grupe Henry&Tommy Modric. Paskutinę minutę iš atrankos pasitraukė dainininkas Sasha Song – jam gresia tūkstantinė bauda.

Tiesa, šįkart už Gabrielę Rybko žiūrovams balsuoti nebuvo negalima – už šiurkštų taisyklių pažeidimą, balsų papirkinėjimą organizatoriai nusprendė balsų už šią dalyvę neužskaityti.

Atrankos dalyvius vertina muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA tarybos narys Vilius Alesius ir dainininkė Jurga Šeduikytė.

Susumavus jų ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kurie šeši dalyviai keliaują į kitą etapą. Tai – Monika Marija, Henry&Tommy Modric, Soliaris&ForeignSouls, Živilė Gedvilaitė ir Alen Chicco.

Kaip išsidėstė komisijos ir žiūrovų balsai, rasite straipsnio pabaigoje.

Pirmoji į sceną su kūriniu „Scars are Beautiful“ žengė Valerija Iljinaitė. Viso pasirodymo metu atlikėja tryško pasitikėjimu savimi, tą puikiai jautė ir žiūrovai salėje – Valerija, tiesiogine to žodžio prasme, savo buvimą ant scenos išgyveno.

„Sveikinu su geru pasirodymu, man jis pasirodė kiek niūrokas, gal tai lėmė apranga ir projekcijos, todėl kartais jūs tiesiog išnykdavote iš scenos. Reikėtų šviesesnių elementų ir viską labiau teatralizuoti. Instrumentalas geras, vokalas taip pat – sėkmės“, – komentavo V.Alesius.

„Man patiko teatrališkas dainos pristatymas. Smagu, kad einate per asmenišką istoriją. Asmeninis patarimas – ramiai pasakokite visa istoriją, nes vietomis jūsų veidas atrodo kiek keistokai“, – sakė J.Šeduikytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė

Antruoju numeriu pasirodė atlikėja Indrė Juodeikienė. Ji atranką baigė su gerai paruoštu pasirodymu „Bad Opinion“. Scenoje išties nieko netrūko: geras atlikėjos balsas, pasirodymas vizualus. Daina skirta vyrui, kuris negali sau išsirinkti moters.

„Man kažko šiek tiek pritrūko. Standartinis eurovizinis gabalas, nieko išsiskiriančio nepamačiau“, – kritiką išsakė V.Alesius

„Siūlau tau suasmeninti šią dainą, tada žmonės tavimi galbūt patikės“, – sakė J.Šeduikytė.

„Noriu pagirti už pasirodymo apgalvojimą, viskas buvo labai tvarkinga. Daina tikrai popsinė, bet „Eurovizijoje“ dažnai būna tokių kūrinių ir jiems kartais pasiseka. Aš manau, kad nukeliauti iki kiti etapo jums tikrai gali pavykti“, – atlikėją drąsino R.Zilnys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Juodeikienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Juodeikienė

Trečias pirmą kartą „Eurovizijos“ atrankoje šiais metais dalyvauti pasiryžo ir „X faktoriuje“ išgarsėjęs Tomas Olenčikas-Alen Chicco. Jis konkurse dalyvauja su daina „Cure“. Atlikėjas išsiskiria scenine stilistika, kostiumu. Jo pasirodymas įkvėptas praėjusio amžiaus 10 dešimtmečio stiliaus. Alen Chicco išsiskyrė ne tik savo išvaizda, scenoje jis demonstravo užkrečiančius šokio žingsnelius, taip pat puikų vokalą. Dalį pasirodymo dainininkas atliko sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje, o scenoje jam kompaniją palaikė juodaodis šokėjas.

„Vaizdas traukė dėmesį, tačiau ar vežimėlis gera idėja – nežinau, „Eurovizijoje“ atlikėjų, kurie pasirodė sėdėdami vežimėlyje buvo ne vienas, tačiau jie iš tikrųjų buvo neįgalūs. Ar jūsų idėją supras Europos žiūrovai – abejoju. Ir pats jūsų ekstravagantiškas įvaizdis vargu ar didžiojoje „Eurovizijoje“ būtų kam nors naujiena“, – atlikėją kritikavo Ramūnas Zilnys.

„Man labai patinka, kad tu esi drąsus. Vežimėlis mane prikaustė, bet ne tik tai – jūs scenoje buvote baltas, o šokėjas tamsus. Bet šiek tiek trūko santykio tarp jūsų, jums reikėtų režisieriaus. Tai tokios smulkmenos, kurias svarbu išspręsti. Dar svarbu ir padirbėti su aukštomis natomis“, – komentavo J.Šeduikytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco

Ketvirtosios į sceną žengė seksualiosios „Queens of Roses“, merginos pristatė dainą „Runaway“. Raudonomis suknelėmis pasipuošusios grupės narės pasirodė kiek didesnės apimties nei įprasta – penkios. Jų puikiais vokalai užpildė LRT Didžiąją studiją.

„Labai mane nustebinote, nes nesitikėjau išvysti tiek narių. Klausydamasis dainos teksto, supratau, kad tai dar vienas kūrinys apie neteisingai besielgiančius vyrus. Galvoje man sukosi mintys, kad jūs esate nusivylusios namų šeimininkės, tada, kad galbūt jūs esate „Spice Girls“. Jei eisite į kitą etapą, palinkėčiau jums būti piktesnėms“, – patarimus žarstė R.Zilnys.

„Geri balsai ir įdomi pradžia, bet pritrūko režisūros nuo vidurio dainos, kai kurie žmonės angliškai nesupranta, todėl jiems reikia paaiškinti vaizdiškai. Dainai įpusėjus man pasidarė šiek tiek nuobodoka“, – sakė V.Alesius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Queens of Roses“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Queens of Roses“

Į atranką sugrįžusi Živilė Gedvilaitė pasirodė penktuoju numeriu ir pristatė stiprioms moteris skirtą dainą „Learn from your Love“. Tai dar viena dalyvė tą vakarą pasirinkusi raudonos spalvos suknelę.

„Pradžioje pasirodymo nesitikėjau, kad man patiks, bet jūsų balsas viską atpirko. „Eurovizija“ ir yra dainavimo konkursas, todėl manau, kad savo balsu pavergtumėte daug gerbėjų“, – atlikėją gyrė V.Alesius.

„Mane labai palietė priedainis, turite unikalią dovaną – balsą. Tiesa, šiek tiek reikėtų padirbėti su posmeliais. Man atrodė, kad jūs labai jaudinotės, jums trūko ugningo judesio, reikėjo išsitaškyti“, – komentavo J.Šeduikytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Gedvilaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Gedvilaitė

Šeštasis pasirodymo numeris atiteko taip pat ne pirmą kartą atrankoje dalyvaujančiai Elizabeth Olshey, ji žiūrovams padovanojo kūrinį „Never Enough“.

„Tau reikėtų kiek pakeisti stilių, nes jis tau neleidžia judėti. Man atrodo, kad tu esi labai jautri ir uždaresnis žmogus. Jei būtų daugiau šokio ir daugiau emocijos, tada būtų geriau“, – teigė Jurga.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elizabeth Olshey
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elizabeth Olshey

Gabrielė Rybko septintuoju numeriu pristatė ritmenbliuzo ritmų pripildytą kūrinį „Lay it Down“. Atlikėja jį pradėjo pasipuošusi kailiniais, vėliau juos nusimetė, o kompaniją scenoje jai palaikė du vyrai šokėjai. Blizgia suknele pasipuošusi atlikėja taip pat viso pasirodymo metu labai daug judėjo, žiūrovus akino šviesos efektai.

„Atlikimas geras, gal pritrūko artikuliacijos, kartais sunku suprasti, kokius žodžius tariate, šokio žingsnelius taip pat reikėtų atidirbti geriau“, – kritiką žarstė V.Alesius.

„Šokėjai gerai šoka, daina gera, atlikėja gerai ją atlieja. Bet nežinau, kažko trūksta, kažkokio ypatingo elemento. Daina turi įsiminti, aš to nematau“, – komentavo R.Zilnys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Rybko
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Rybko

Pozityvioji grupė „Saulės kliošas“ aštuntuoju numeriu pristatė dainą „Laiko mašina“. „Eurovizijos“ atrankų gerbėjams jau tapo tam tikra tradicija matyti ir girdėti nuostabias, laisvumu kvepiančias „Saulės kliošo“ dainas. Grupė vieninteliai tą vakarą atliko kūrinį lietuvių kalba. Pasirodymas išsiskyrė futuristiniais elementais. Pagrindinei vokalistei Justei Starinskaitei už nugaros stovėjo dvi šalmais pasipuošusios pritariančiosios vokalistės. Tiesa, panašu, kad jos nedainavo, visą darbą atliko užkulisiuose stovėję vokalistai. J.Starinskaitė vilkėjo blizgų lateksinį kombinezoną. „Tu nugalėtoja“, – pasirodymo pabaigoje Justei šaukė gerbėjas.

„Labai graži daina, bet man gal pritrūko judesio. Norisi, kad kosmoso temą labiau išplėtotumėte, nes daina labai graži“, – sakė J.Šeduikytė.

„Ir aš atsidūriau kosmose, labai gražus išpildymas, labai smagu, kad šį vakarą girdime lietuvių kalbą, tikrai nebūtų gėda į didžiąją „Euroviziją“ siųsti jus“, – komentavo T.Sinickis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Saulės kliošas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Saulės kliošas“

Nacionalinėje atrankoje devintuoju numeriu pasirodęs Soliaris ant scenos šį kartą lipo ne vienas, jis pasirodė su grupe „Foreign Souls“. Blizgiu odiniu švarku pasipuošęs Soliaris pasirodymo metu bandė šokti, tačiau tai atrodė šiek tiek keistai ir nenatūraliai. Jam vokalais ir judesiais pritarė dar trys vokalistai. Soliaris&Foreign Souls dainoje buvo repo partija, ją atliko grupės vokalistas Arminas Bagdzevičius. Jis pasirodymo metu atliko ir salto.

„Visą dėmesį nukreipė tas nusisukęs vaikinas, aš laukiau jūsų santykio, bet jo nebuvo. Drabužiai pradėti, bet jie nebaigti, reikia juos patobulinti“, – pasirodymą kritikavo J.Šeduikytė.

„Prie dainos prikibti negalime, ji man tikrai patiko. Repas taip pat čia tiko, aranžuotė gera. Neužteko vieno salto, reikėtų pagalvoti, kaip pasiskirstyti vaidmenimis, kaip užpildyti sceną“, – pastebėjimus sakė R.Zilnys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Soliaris&Foreign Souls
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Soliaris&Foreign Souls

Monika Marija „Eurovizijos“ žiūrovams dešimtuoju numeriu pristatė dar vieną lyrišką kūrinį „Light On“. Balta nuotakos suknele pasipuošusi atlikėja tikrai atrodė kaip ką tik nužengusi nuo altoriaus. Kaip ir per pirmąjį pasirodymą, Monika ant scenos pasirodė viena, scenoje žaismą kūrė apšvietimas. Dainininkė atrodė šiek tiek pavargusi ir vokaliai pasirodymas nebuvo pats geriausias.

„Buvo gražu žiūrėti ir klausyti, norėtųsi daugiau veiksmo, kai atsiranda ritmas. Judėti reikia nebūtinai tau, gali šokėjai. Tikiu, kad eisi tolyn. Bet iš tiesų, mums sunku vertinti pasirodymus, nes nežinome galutinio jų varianto“, – sakė V.Alesius.

„Light On“ man yra dešimt kartų geresnė daina nei kūrinys, kurį praėjusią savaitę atlikote. Jis jau yra hitas, žmonėms jis patiko – tai geras ženklas. Linkėčiau su šita daina eiti toliau, ją matau finale. Tai vienas iš stipriausių popmuzikos kūrinių atrankoje, bet reikia dar padirbėti su atlikimu“, – mintis dėstė R.Zilnys.

„Dažniausiai labai gera daina gimsta, kai žmogui kažkas labai sunkaus gyvenime įvyksta. Puiki daina. Labai seniai norėjau pasakyti, kad man labai patinka jūsų balas, bet reikėtų padirbėti su žemomis natomis, nes jos pridėtų gylio balsui“, – susižavėjimo neslėpė J.Šeduikytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Tomas Sinickis į atranką grįžo ne kaip komisijos narys, o kaip dalyvis su savos kūrybos daina – „Neverpart“. Ir grižo ne vienas – su Henriku Piktuižiu, sceniniu pavadinimu Henry&Tommy Modric. Tokio lyriško, džiazo ir svingo pripildyto kūrinio iš Tomo niekas negalėjo tikėtis.

„Buvo verta tiek daug metų laukti, Tomas – didelis džiazo gerbėjas. Jei tai daina apie „Brexit“, tada tai labai stipri paraiška. Man buvo linksma, laukiu, kada internetas pradės apie tai kalbėti“, – juokavo R.Zilnys.

Tačiau ne visi komisijos nariai pasirodymą suprato.

„Aš pusės pasirodymo nematė, žiūrėjau į Ramūną. Man sunku vertinti, iš Tomo pritrūko dikcijos. Man labiau patinka, kai Tomas kalba, o ne dainuoja. Reikėtų paieškoti vokalinio skambesio“, – griežto žodžio nevengė J.Šeduikytė.

„Esate visiški kosmonautai, tikiuosi, kad Izraelyje išsiskirsite iš visos masės ir jus įsimins“, – sakė V.Alesius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Henry &Tommy Modric
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Henry &Tommy Modric

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

1. Monika Marija – 12 balų

2. „Saulės kliošas“ – 10 balų

3. Henry &Tommy Modric – 8 balai

4. „Queens of Roses“ – 7 balai

5. Živilė Gedvilaitė – 7 balai

6. Soliaris&ForeignSouls – 7 balai

7. Alen Chicco – 4 balai

8. Gabrielė Rybko – 3 balai

9. Valerija Iljinaitė – 2 balai

10. Indrė Juodeikienė 1 balas

11. Elizabeth Olshey – 0 balų

Žiūrovų balsai išsidėstė taip:

1. Monika Marija – 12 balų

2. Henry &Tommy Modric – 10 balų

3. Alen Chicco – 8 balai

4. Soliaris&ForeignSouls – 7 balai

5. Elizabeth Olshey – 6 balai

6. Živilė Gedvilaitė – 5 balai

7. „Queenso of roses“ – 4 balai

8. „Saulės kliošas“ – 3 balai

9. Indrė Juodeikienė – 2 balai

10. Valerija Iljinaitė – 1 balai

11. Gabrielė Rybko – 0 balų

Bendra žiūrovų ir komisijos balsų lentelė atrodo taip:

1. Monika Marija – 12 balų

2. Henry &Tommy Modric – 10 balų

3. Soliaris&ForeignSouls – 8 balai

4. „Saulės kliošas“ – 7 balai

5. Živilė Gedvilaitė – 6 balai

6. Alen Chicco – 5 balai

7. „Queenso of roses“ – 4 balai

8. Elizabeth Olshey – 3 balai

9. Gabrielė Rybko – 2 balai

10. Valerija Iljinaitė – 1 balai

11. Indrė Juodeikienė – 0 balų

Nacionalinė atranka tęsiasi jau keturias savaites, iki finalo liko keturios laidos. Tai – viena ilgiausių nacionalinių atrankų Europoje. Iš viso keturios atkrentamosios laidos, du pusfinaliai ir finalas – Vilniuje, vasario 23-iąją. Šių metų gegužę didysis „Eurovizijos“ konkursas vyks antrame pagal dydį Izraelio mieste Tel Avive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius