Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Filmanavičiūtė, L.Lučiūnas ir Alen Chicco apie nesėkmę „Eurovizijoje“: „Koją pakišo vyrų konkurencija“

Ketvirtadienį vykęs antrasis 64-osios „Eurovizijos“ pusfinalis Lietuvai, deja, nebuvo sėkmingas. Šaliai atstovavęs Jurijus Veklenko pralaimėjo nuožmią kovą – jo finale neišvysime. Nesėkmės priežastis, į finalą patekusių šalių pasirodymus aptarėme 15min studijoje. Svečiai sutarė – jei Jurijus būtų pasirodęs pirmajame pusfinalyje, jo šansai patekti į finalą būtų buvę didesni, antrajame pusfinalyje jam koją pakišo itin įtempta kova tarp vyrų vokalistų.
„Eurovizijos“ apžvalga
15min studijoje – Lauras Lučiūnas, Dovilė Filmanavičiūtė ir Tomas Alenčikas-Alen Chicco / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

15min lankėsi trys svečiai – įvairių televizijos projektų komisijų narė, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė, prodiuseris Lauras Lučiūnas ir šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkas, dainininkas Tomas Alenčikas-Alen Chicco.

15min studijoje kalbėjomės apie antrojo pusfinalio įspūdžius, Jurijaus Veklenko pasirodymą, įvaizdį bei vizualiką. Tiesioginėje transliacijoje taip pat apžvelgėme konkurso favoritų pasirodymus ir paspėliojome, kas šiemet bus tas laimingasis, kuriam atiteks krištolinė „Eurovizijos“ statulėlė.

Žiūrėkite pokalbį:

VIDEO: „Eurovizijos“ apžvalga su Lauru Lučiūnu, Dovile Filmanavičiūte ir Alen Chicco: ko tikėtis finale?

„Jurijus tikrai nebuvo outsaiderių pusėje, buvo labai gražus, subtilus ir lengvas pasirodymas, kuris gal kaip tik išsiskyrė toje visoje beskonybės pasiutpolkėje. Taip, galbūt efektai ir būtų pridėję daugiau šansų, bet dabar jau nieko nebepakeisi, žiūrėkime į viską pozityviau“, – 15min studijoje apie Jurijaus Veklenko pasirodymą kalbėjo Dovilė Filmanavičiūtė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovilė Filmanavičiūtė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dovilė Filmanavičiūtė

Tomo Alenčiko-Alen Chicco nuomone, Jurijus padarė tai, ką galėjo geriausio. Kūrinį jis atliko užtikrintai, bet Tomas pasigedo šou elementų, todėl po pasirodymo lietuvio šansus vertino atsargiai.

„Mano nuomonė apie mūsų galimybes keitėsi kasdien. Po pirmojo pusfinalio galvojau, kad Jurijus turi daug šansų, bet vakar buvo daug stiprių dainų. Man pritrūko šou, tad abejojau, ar jam pavyks patekti“, – penktadienio rytą kalbėjo Alen Chicco.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Alen Chicco
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Alen Chicco

Televizijos ir muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas Lietuvos nepatekimo į finalą nedramatizuoja. Esą prarasta tik galimybė dar kartą pasauliui parodyti Lietuvos vardą ir vėliavą. Atlikėjas dėl to taip nenukentės, nes „Eurovizijoje“ svarbi yra tik pirma vieta, kiti atlikėjai tiesiog nugrimzta į užmarštį

„Kai kuriems kyla klausimų kodėl tas numeris buvo toks paprastas, kodėl jo rūbai neblizgėjo, kodėl niekas Jurijui nepritaisė tokių sparnų kaip kroatui, ar antenos neįkišo kaip australei. Jurijaus išskirtinumas buvo paprastumas, jis nebuvo apklijuotas blizgučiais. Manau, kad jam, kaip žmogui, maloniau būti pakėlus galvą, o ne būti tuo, kuo iš tiesų nesi“, – 15min studijoje kalbėjo L.Lučiūnas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lauras Lučiūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lauras Lučiūnas

Kaip pagrindinę nesėkmės priežastį įvardija konkurenciją, tiksliau konkurenciją tarp vyrų: švedo, olando, šveicaro, ruso. Visi jie surengė stiprius pasirodymus tiek vokališkai, tiek vizualiai.

„Jurijui pakišo koją tai, kad jis atsidūrė tarp puikiai dainuojančių kitų vyrų. Tu atsimeni vieną, tada kitą, tada dar kažkokį vizualinį sprendimą, tada pamatai švedą, kuris šypsosi dar neprasidėjus pasirodymui. Jei Jurijus būtų buvęs pirmajame pusfinalyje situacija būtų visai kita“, – sakė L.Lučiūnas.

Kalbėdami apie konkurso favoritą ir galimą nugalėtoją studijos svečiai nebuvo tikri – vienos ryškios dainos ar vardo jie negalėjo įvardinti. Tarp favoritų išskyrė Švedijos, Nyderlandų, Azerbaidžano pasirodymus.

15min primena kad dėl 10 vietų finale ketvirtadienio vakarą kovojo 18-os Europos šalių atstovai. Taip pat prisistatė „Didžiojo penketo“ šalys: Didžioji Britanija, Italija ir Vokietija.

Lietuvos atstovas į Tel Avivo sceną žengė 12-as. Puikiai sudainavęs Jurijus Veklenko savo minimalistiniu pasirodymu išsiskyrė iš kiek perkrautų antrojo pusfinalio pasirodymų, tačiau to nepakako – Lietuvos vardo tarp dešimties finalininkų nebuvo.

Renginio pabaigoje, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kurios 10 dalyvių gaus kelialapį į finalą, kuris vyks šeštadienį.

Tai:

  • Šiaurės Makedonija
  • Nyderlandai
  • Albanija
  • Švedija
  • Rusija
  • Azerbaidžanas
  • Danija
  • Norvegija
  • Šveicarija
  • Malta

Iš viso finale pasirodys 26 šalys. Baltijos šalių garbę gins Estijos atstovas Victoras Krone. Finale taip pat pasirodys ir ryškiausios „Eurovizijos“ žvaigždės: Mansas Zelmerlowas, Conchita Wurst, Verka Serduchka, Eleni Foureira. Išskirtinį pasirodymą surengs popmuzikos karalienė Madonna.

VIDEO: „Eurovizijos“ finalas – be Lietuvos: pamatykite paskutiniųjų 10 finalistų pasirodymus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius