Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ pusfinalyje „Fusedmarc“ pasirodys po Bulgarijos: tai ir iššūkis, ir galimybė

Lietuvos grupės pasirodymas „Eurovizijoje“ – jau ketvirtadienį, o trečiadienio pokalbių tema – pirmasis pusfinalis. LRT delegacijos „Eurovizijoje“ atstovas Darius Matas sako, kad po pirmojo pusfinalio įspūdžiai – puikūs, ir pastarajame Lietuva būtų ryškiai išsiskyrusi.
Bulgarijos atstovas „Eurovizijoje“ Kristianas Kostovas
Bulgarijos atstovas „Eurovizijoje“ Kristianas Kostovas / „Scanpix“ nuotr.

„Pirmasis turas buvo įspūdingas. Galėjome susipažinti su scena, kurioje pasirodys ir Lietuvos viltis „Eurovizijoje“ – grupė „Fusedmarc“. Pastebima, kad kiekvienais metais vis daugiau dėmesio yra skiriama vaizdo projekcijoms, šviesoms, tad reginys – išties įspūdingas“, – LRT radijui sakė žurnalistas Darius Matas.

Jo pastebėjimu, tradiciškai pirmasis pusfinalis būna silpnesnis nei antrasis, tai akivaizdu ir šiemet.

„Pirmajame pusfinalyje vyravo daugiau panašių, kiek ramesnių baladžių, tad bent muzikine prasme pirmasis pusfinalis būtų buvęs lengvesnis ir jame būtume ryškiai išsiskyrę, tačiau labai nerimauti nereikėtų. Žinia, kad lietuvių daina ir taip labai išskirtinė, tad ir antrasis pusfinalis turėtų būti sėkmingas“, – viliasi LRT delegacijos „Eurovizijoje“ atstovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Bulgarijos atstovas „Eurovizijoje“ Kristianas Kostovas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Bulgarijos atstovas „Eurovizijoje“ Kristianas Kostovas

Paklaustas, kokius favoritus mato delegacija bei grupės „Fusedmarc“ nariai, D.Matas tikina, jog iš nuotaikų ir komentarų lietuvių delegacijoje kol kas daugiausiai simpatijų sulaukia portugalas Salvadoras Sobralis su kūriniu „Amar Pelos Dois“, papirkęs savo nuoširdumu ir paprastumu.

Vis dėlto pirmojo pusfinalio Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ beveik nematė, nes tikino nenorintys blaškyti savo dėmesio. „Tiek Viktorija, tiek Denisas tikrai stengiasi koncentruotis į poilsį ir repeticijas, tad ir vakar po pirmojo pusfinalio jie skubėjo aptarti paskutines detales su pasirodymo režisieriumi Povilu Varvuoliu“, – pasakoja D.Matas.

Ketvirtadienį Lietuvos atstovai pasirodo 16 numeriu po Bulgarijos atstovo Kristiano Kostovo, kuris konkurse vertinamas kaip stiprus dalyvis.

„Tai, viena vertus – neblogas eiliškumas, nes bulgaro daina lyriška, kita vertus – tai gali tapti iššūkiu, nes jis įvardijamas vienu iš favoritų“, – pastebėjo žurnalistas.

VIDEO: Kristian Kostov - Beautiful Mess (Bulgaria) Eurovision 2017 - Official Music Video

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius