Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Zasimauskaitė atskleidė, ar vyras Marius pasirodys Lisabonoje ir kodėl ji dainavo ne basa

Po atkaklios kovos „Eurovizijos“ atrankų finale triumfavusi Ieva Zasimauskaitė netvėrė džiaugsmu. Vos nuskambėjus nugalėtojos vardui ir atlikus savo eurovizinį kūrinį, atlikėja duoklę atidavė žiniasklaidai – atvyko į spaudos konferenciją.
Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Štai pagaliau sužinojome mūsų atstovą, kuris važiuos į didįjį konkursą Portugalijoje. Ieva Zasimauskaitė surinko daugiausiai publikos balsų, pagal komisijos balus liko antroji, tačiau tai jai nesutrukdė užtikrintai išplėšti pergalės.

Atlikusi savo eurovizinį kūrinį „When we're old“, tik šįkart lietuviškai, ji apsijuosusi Vyčio vėliava atkeliavo į spaudos konferenciją, kur papasakojo, kaip jaučiasi.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė: „Turiu nuojautą, kad Portugalijoje viskas klostysis labai gerai“

„Kaunas laimėjo“, – atvykusi į spaudos kambarį Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui sakė Ieva Zasimauskaitė. O šis jai palinkėjo nesustoti ir jau pradėti dirbti ties pagrindiniu pasirodymu.

„Jaučiuosi be galo gerai, negaliu patikėti, kad tai realybė, atrodo, kad tai sapnas. Dalyvavau penkis kartus ir šis buvo lemtingas. Bet ne dėl manęs, o dėl žmonių, kurie yra šalia – Marius ir Rasa, – šypsojosi Ieva. – Šita daina yra magija, aš ja labai tikiu Portugalijoje. Tai yra mažytė pergalė čia, prieš didžiąją, kuri tikiuosi bus Portugalijoje.“

Spaudos konferencijoje šalia Ievos sėdėjo jos vyras Marius Kiltinavičius ir pasirodymo režisierė Rasa Micachienė. Pastaroji prisipažino, kad dainininkės mylimojo pasirodymas scenoje buvo paskutinės minutės sumanymas.

„Ievai nesunku mane įkalbėti bet ką daryti“, – šypsodamasis sakė Marius Kiltinavičius.

„Bet Lisabonoje mes jo neišvysime scenoje“, – atskleidė Ieva.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Konferencijos metu paaiškėjo, kad Ievos pasirodyme keisis ir daugiau dalykų. Kadangi šiemet „Eurovizijos“ scenoje nebus galima rodyti vizualizacijų, nebeliks ir Ievos klipo ištraukos vaizdų, kuriose jos tėvų ir senelių meilės akimirkos. „Tačiau mes turime mintį, kaip pasirodymą padaryti be vizualizacijų. Bet apie tai pranešime vėliau“, – sakė režisierė Rasa Micachienė.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė spaudos konferencijoje po „Eurovizijos“ atrankos finalo

Kalbėdama apie pasirodymą, Ieva sakė dar nesanti tikra, ar paskutinis dainos sakinys didžiajame konkurse taip pat nuskambės lietuviškai.

„Daina Lisabonoje bus angliška, kad daugiau žmonių suprastų žinutę. O dėl dainos pabaigos dar pagalvosime. Iš tikrųjų labai daug užsieniečių žmonių rašė laiškus, kad nieko nekeistumėme, lietuviškas galas yra nuostabus. Dar turime mėnesį apie tai pagalvoti“, – kalbėjo Lietuvos atstovė.

Ieva taip pat kol kas mano, kad į sceną lips be didesnė komandos – išliks viena pritariančioji vokalistė, Jurgio Brūzgos žmona Akmėja: „Man patinka viskas taip, kaip yra dabar, kaip skamba.“

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Žurnalistų paklausta, kodėl šįkart pasirodymo metu dainavo su bateliais, o ne kaip praėjusį sykį – basa, Ieva prisipažino, kad buvo priversta tai padaryti.

„Audrius Giržadas privertė mane prisižadėti, kad užsidėsiu batus į finalą. Ir mano tėtis, kuris nemėgsta parduotuvių, surado šiuos batus ir su jais esu jo dėka“, – juokėsi atlikėja.

Besidžiaugdama savo pergale Ieva teigė, kad kova nebuvo lengva. „Šie metai buvo labai stiprūs, iki paskutinės sekundės nežinojau, kas laimės. Daugelis mane sveikino dar prieš laimint su pergale, bet aš to neleidau daryti. Man atrodo, kad šie metai buvo patys stipriausi. Jei būčiau komisijos nare, tikrai nežinau, ką vietoj savęs būčiau siuntusi“, – šypsojosi atlikėja.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė - When we're old

O jei didžiajame „Eurovizijos“ konkurse bus daug lyrinių dainų, ji nė kiek nesibaimina: „Puiku, pasidalinsime TOP 5, – juokėsi I.Zasimauskaitė. – Svarbiausia, kad mane visą laiką žmonės palaikė žinutėmis, kad nesvarbu, kas nutiks, jie bus su manimi.“

Tačiau važiuodama į dainų konkursą atlikėja tikisi labai daug. „Dabar su Donatu Montvydu rungtyniausime, kuris pirmas išplėš pergalę Lietuvai“, – juokėsi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius