Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jurijus Veklenko iš Tel Avivo grįžo pakylėtas: susižavėjo vietinėmis ir nustebo, kiek gerbėjų turi

2019 metų Lietuvos eurovizinė viltis Jurijus Veklenko tęsia gastroles po Europą. Neseniai Izraelyje jis filmavo konkursui skirtą vaizdo atviruką, o vos tik grįžęs į gimtinę iš karto krovėsi daiktus į Nyderlandų sostinę Amsterdamą. Vis dėlto Jurijus sako nuovargio nepajutęs, nes tokios kelionės jam vienas malonumas. Ypatingai todėl, kad visur buvo sutiktas kaip didžiausia žvaigždė, spėjo užmegzti naujas pažintis ir net išbandyti ekstremalias pramogas.
Jurijus Veklenko
Jurijus Veklenko / Asmeninio albumo nuotr.

„Būkime biedni, bet teisingi – visiems patinka dėmesys“, – juokiasi Jurijus ir priduria, kad jo pastaruoju metu sulaukia tiek, kiek savo gyvenime niekada nejautė. Interviu žiniasklaidai, pažintys su kitais dalyviais ir meilės prisipažinimai iš gerbėjų – taip beprotiškai šiuo metu atrodo J.Veklenko kasdienybė.

„Eurovizijos“ gerbėjai labai pasišventę, tarsi religinių fanatikų klubas (juokiasi). Bet tai jiems suteikia žavesio. Prisipažinsiu – nustebau, kad jų turiu tiek daug“, – kalbėdamas su 15min sako Lietuvos atstovas.

Pirmoji Jurijaus eurovizinė stotelė šiais metais buvo Tel Avive – mieste, kuris lygiai po mėnesio surengs didžiausią pasaulyje muzikinį šou. Izraelyje šalies atstovas filmavosi specialiame vaizdo klipe, dar kitaip žinomame kaip „atvirukas“. Jį žiūrovai išvys prieš Jurijaus pasirodymą pusfinalyje ir, jei pasiseks, didžiajame finale.

Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Veklenko
Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Veklenko

Jurijus sako kol kas visų atviruko detalių atskleisti negalintis, tačiau tiki, kad tai bus vienas geriausių ir ekstremaliausių šių metų konkurso vaizdo klipų – jame įamžintas ir pirmasis atlikėjo šuolis parašiutu.

„Filmavimas vyko išnuomotame oro uoste. Buvo ir pasivažinėjimų su automobiliu, ir šokių ant stogo, ir šuolis su parašiutu. Tai išbandyti teko pirmą kartą, o laisvo kritimo jausmas buvo neapsakomas, manau, kad kiekvienas žmogus bent kartą gyvenime jį turėtų pajausti“, – 15min pasakojo J.Veklenko.

Akylūs atlikėjo gerbėjai pastebėjo, kad filmavimo dieną šalia buvo ir nuotraukoje įsiamžino žavi izraelietė. Vietinės merginos Jurijui paliko išties neišdildomą įspūdį, nors tuoj pat priduria, kad lietuvaičių grožio niekas neaplenks. Tiesa, Jurijus juokauja, kad dėl vienos savo silpnybės izraelietėms atsispirti negali: „Man patinka moterys su ginklais, o ten jų yra labai daug.“

Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Veklenko
Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Veklenko

Vis dėlto šį kartą dėl įtempto grafiko Jurijus neturėjo laiko geriau pažinti ne tik Izraelio moterų, bet ir pačio Tel Avivo. Tačiau vieną vietą jis jau spėjo įsimylėti – tai miesto senamiestis Jafa. Jurijus tikisi, kad netrukus pažintį su miestu pavyks pratęsti.

„Pirmą vakarą išsiruošėme į senamiestį, kuris paliko labai gerą įspūdį, siauras gatveles ir puikų maistą atsimenu iki šiol. Pėsti nuėjome bene 7 kilometrus, tai aplinkiniams sukėlė daug nuostabos“, – juokėsi J.Veklenko.

Vos tik grįžęs iš Izraelio Jurijus atsikvėpti neturėjo nė minutės. Jo laukė pirmasis „Eurovizijos“ vakarėlis Amsterdame. Ten, tūkstančiams žmonių, Jurijus pristatė atnaujintą „Run With The Lions“ kūrinio versiją.

„Grįžau namo, persidėliojau lagaminą, išsiskalbiau kojines ir tiesiai į Amsterdamą. Mano pasirodymą mažojoje „Eurovizijoje“ stebėjo penkių tūkstančių žmonių publika, kurie visi sutartinai skandavo dainą. – negalėjau patikėti, kas vyksta“, – prisimena Jurijus.

Jurijaus eurovizinės kelionės akimirkos – galerijoje:

Paklaustas, ar prieš žengdamas į sceną nejautė jaudulio, Jurijus patikina, kad jo seniai nebėra. Lietuvos atstovas iki širdies gelmių tiki savo daina ir nori, kad ji pasiektų klausytojų iš visos Europos širdis.

Ir panašu, kad jam sekasi – jo dainą vertina ne tik kompozitoriai, bet ir klausytojai, kurie internete aktyviai dalijasi dainos nešama žinute: „Būk laisvas, nustok kreipti dėmesį į tai, ką apie tave mano kiti. Svarbiausia, ką tu pats sau sakai“.

Būtent Amsterdame jis susipažino ir su pirmaisiais dalyviais. Susibičiuliavo su izraeliečiu Kobiu Marimiu, taip pat Austrijos atstove Paenda. Jurijus juokauja, kad austrė – kaip iš akies traukta Monika Šalčiūtė arba mėlynplaukė Monika Pundziūtė.

„Visi dalyviai labai draugiški, puikiai kalba angliškai, nesutikau nei vieno pasikėlusio ar susireikšminusio. Džiugu, kad šių metų „Eurovizija“ labai jauna – yra keletas išimčių, bet visi dalyviai panašaus amžiaus“, – pastebi J.Veklenko.

15min Jurijaus pasiteiravo ir tai, kaip jis vertina savo pasirodymo vietą finale. Čia atlikėjas ir vėl pakartoja savo dainos mintį – svarbu tikėti savimi, o ne tuo, ką tau sako kiti.

„Nemanau, kad yra skirtumas po ko ir prieš ką pasirodyti. Jei daina gera ir žmonėms ji patiks, eiliškumas čia visiškai nesvarbus. Žinoma, suprantu, kad konkurse yra politinių niuansų ir žaidimų. Gaila, kad per pastaruosius metus „Eurovizija“ tam tikroms šalims tapo politinių žaidimų arena, o šiemet taip nutiko su Ukraina. Bet aš savo daina tikiu ir manau, kad jai pasiseks“, – įsitikinęs J.Veklenko.

Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Veklenko
Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Veklenko

Tiesa, kelionių metu komplimentų susilaukė ne tik daina, bet ir dažnai dėmesį atkreipianti Jurijaus išvaizda. Kaip pats juokauja, dėmesio susilaukė tiek daug, kad net svarsto apie modelio karjerą.

„Jau sulaukiau pasiūlymų papozuoti, tai po „Eurovizijos“ turėsiu, ką veikti. Gal pasiseks, kodėl gi neišbandžius kažko naujo“, – kalbėdamas su 15min juokėsi atlikėjas.

Nuo pirmadienio į darbą grįžęs Jurijus juokiasi, kad jam teko atlaikyti kelias ypatingas savaites šlovės, o dabar teko sugrįžti į realybę. Vis dėlto euforija greitai nesibaigs – jau savaitgalį jo laukia eurovizinė kelionė į Londoną, vėliau dar vienas konkurso vakarėlis Madride.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min startuoja unikalus „Eurovizijai“ skirtas projektas: įvertinkite

VIDEO: „Eurovizijos“ išbandymas prasideda: Marija Grabštaitė užkudakavo kaip nugalėtoja iš Izraelio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius